Блокада затвори пътя Русе - Бяла като част от националния

...
Блокада затвори пътя Русе - Бяла като част от националния
Коментари Харесай

Блокадата на пътя Русе - Бяла изненада шофьорите, започна с час по-рано

Блокада затвори пътя Русе - Бяла като част от националния митинг на пътните компании

По решение на полицията и уредниците секторът на разклона за Иваново беше блокиран с час по-рано – от 9 до 10 часа вместо от 10 до 11 часа, съобщи.

Протестиращите упорстват за погашение на дължимите средства от АПИ, които за тяхната компания са в размер на към 32 млн.лв.

„ От предните митинги единствено останахме излъгани. Отново пътищата не се поддържат, работим, само че работим на цени отпреди три години, под себестойност дори, и едвам събираме за заплати. Изплащаме възнагражденията на хората със заеми и с заеми, само че и кредитните линии свършват. От първите 50 % от дължимите средства, които потеглиха да изплащат, не всичко ни заплатиха. По съглашение до 30 юни трябваше да ни изплатят останалите пари -, 30 юни мина, пари още няма. Въпреки това продължаваме да правим действия, само че след 30 септември всичко стопира “, сподели изп.директор на „ Пътинженеринг “ Петко Николов.

Протестиращите бяха подкрепени непринудено и от хора от изчакващите транспортни средства.

„ Подкрепям ги на 100 %. Всеки е задължен да поддържа тези хора, те би трябвало да си вземат парите, а не да отидат в други джобове, стига към този момент “, показа Камелия Димитрова, която пътува с рейс за София.

В утрешния ден обсада на Русе - Бяла няма да има, защото митингът ще бъде в други точки на страната. В петък още веднъж е планувано затваряне на пътя на същото място, като часът ще се посочи в допълнение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР