Блокада пред софийския затвор. Недоволните работещи протестират срещу уволнението на

...
Блокада пред софийския затвор. Недоволните работещи протестират срещу уволнението на
Коментари Харесай

Блокада пред софийския затвор

Блокада пред софийския затвор. Недоволните работещи стачкуват против уволнението на собствен сътрудник.

Стачката е през днешния ден, с желаеха оставки.

Повод за митинга е освобождението на Емил Велков.

През май чиновници на пандиза в София участваха в митинг. Целта бе да се търсят решения на проблемите в бранша и по-високо възнаграждение. Вместо да договаря, управлението на Групово дело “Изпълнение на наказванията ” уволни ръководителя на софийското сдружение. Други 84 подложи на разпити и унижения, и сподели, че не зачита правата на своите чиновник, написа в позицията на синдиката.

Срещу уволнението на Велков към този момент има и подписка, която е подкрепена и от апел.

„ Победата в този спор ще бъде значима освен за членовете на Синдикат на чиновниците в пандизите в България. Тя ще има по-широки последствия във връзка с обществения разговор и спазването на правата на синдикалните членове. Тя касае правата на служащите и чиновниците като цяло “, написа в позицията.

Исканията

Според работещите в пандизите, тревожно е, че управлението на Групово дело “Изпълнение на наказванията ” не се преценява с европейските и интернационалните правила. Те касаят правила във връзка с свободата на сдружаване. Така с дейностите си недвусмислено се стига до неподходящи последствия.

„ Отхвърляме това тъпо уволняване. Изразяваме солидарността си и поддържаме дейностите на Емил Велков и чиновниците на софийския затвор. Това е в отбрана на ползите на работещите в арестите и пандизите в България “, написа в позицията.

Работещите в пандизите споделят, че ще отнесат въпроса до национални и интернационалните органи. Така ще изискат помощ и поддръжка против произвола в институция на страна от Европейски Съюз.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР