Блокада и протест на главния път Пловдив - Карлово. В

...
Блокада и протест на главния път Пловдив - Карлово. В
Коментари Харесай

Пловдивски земеделци блокираха пътя Пловдив - Карлово заради унищожената реколта

Блокада и митинг на основния път Пловдив - Карлово. В този час аграрни производители от няколко пловдивски села затварят придвижването поради потърпевшата си от градушка продукция. Припомняме, че преди дни поради кацане на боен транспортен аероплан на Летище Пловдив имаше възбрана да се употребяват противоградови ракети, и реколтата в 15 пловдивски села беше унищожена.

Представители на три общини сега са блокирали основния път. Това са общините Калояново, Раковски и Марица. Те желаят изясненост, тъй като хората са обезпокоени по какъв начин и ще бъдат ли подкрепени въобще.

На 30 август да се запознае със обстановката на място пристигна министърът на земеделието Христо Бозуков и сподели, че подкрепяне ще има, като това ще стане до края на годината. Хората обаче настояват, че се чуват гласове, че не всички ще бъдат подкрепени, че няма да бъдат подкрепени хора, чиято продукция е унищожена, само че не на 100%.

Преди малко част от продукцията, която беше засегната и в действителност към този момент не става за продажба, беше изсипана в отбивката. В момента е блокиран пътят за Карлово, пътят за Хисаря, за останалите села от община Калояново и другите обитаеми места. Хората обявиха, че ще останат най-малко час тук.

Репортер: Галена Паскова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР