Блок 53Б на студентските общежития вече има детска стая в

...
Блок 53Б на студентските общежития вече има детска стая в
Коментари Харесай

УНСС поде революция - изгражда детски стаи за семейните студенти

Блок 53Б на студентските общежития към този момент има детска стая в помощ на студентите с дребни деца. Тя бе открита публично от ректора проф. доктор Димитър Димитров.

Ректорът приветства гостите и поздрави шефа на звеното за общежитията Пламен Пенев за концепцията да сътвори първата по рода си детска стая в Студентски град:

„ Виждате, че някои неща не желаят милиони, а е належащо положително отношение и разпоредителност. Това пространство е направено да е комфортно, както за децата, по този начин и за техните родители. Една чудесна опция за майките да имат време да учат за сесия, до момента в който децата им са в детската стая. “

Детската стая се обитава в изцяло реновирано помещение със специфична настилка. Оборудвана е с играчки, разрастващи моториката на децата, в това число и известната стена за катерене „ Триъгълник на Пиклер “, която подтиква децата към независима игра, оказва помощ за извличане на убеденост и развива двигателните им умения.

Създаването на детски стаи в общежитията на УНСС е самодейност на отделение „ Студентски столове и общежития “.

„ С доста отношение сме избирали всеки детайл – от настилките до играчките. Стаята ще бъде отворена когато и да е, в което родителите желаят да заведат децата си. Ключът ще е разполагаем при защитата на блока “, сподели шефът Пенев.  Той изясни, че това е първата приключена детска стая. Втората ще бъде построена в блок 55Г, където живеят 27 деца.

Проф. Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес съдействие и студентски политики, поздрави живущите в блок 53Б с придобивката и означи: „ Красивата и комфортна детска стая ще оказва помощ и на вас, майките, тъй като ще може да се редувате и един родител да гледа няколко деца. Дано тази първа стая „ поведе крайник “ за сходни благоустройства и в другите блокове “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР