Блогърката Олга Лойек от Украйна наскоро е открила свой собствен

...
Блогърката Олга Лойек от Украйна наскоро е открила свой собствен
Коментари Харесай

Момиче намери своя AI-клонинг онлайн: Продава стоки от Руската федерация и хвали Китай

Блогърката Олга Лойек от Украйна неотдавна е разкрила собствен личен дигитален клонинг в китайските обществени мрежи. Дийпфейк с външния тип на Олга продава съветски артикули в Китай и възхвалява руско-китайските връзки, съобщава Гласът на Америка.

Лойек неотдавна е стартирала канал в YouTube, където приказва за психологичното здраве и споделя житейската си философия. Скоро момичето получило съобщения от почитатели, че са я видели в китайските обществени мрежи Douyin и Bilibili. Олга решила да ревизира информацията и разкрила, че нейният AI клонинг, който се назовава Наташа, Анна, Грейс в разнообразни китайски платформи, продава съветски артикули, приказва мандарин и възхвалява другарството сред Русия и Китай.

Блогърката е употребила Гугъл Translate, с цел да разбере защо приказва клонингът. Тя е афектирана, че външният й тип е употребен за прослава на руско-китайските връзки. „ Много е обидно “, сподели тя пред VOA.

В някои видеоклипове клонингите приказват какъв брой ценят тесните връзки сред Русия и Китай. В други видеоклипове те възхваляват китайската история и просвета или спекулират какъв брой мощно съветските дами желаят да се омъжат за китайци.

„ Ако се ожените за рускини, ние ще ви перем облеклата, ще готвим и ще мием чиниите за вас всеки ден “, споделя AI копието на Олга Лойек. „ Ще ви дадем и деца, колкото желаете “.

Блогърът Олга Лоек допуска, че задачата на основаването на такива аватари е да накарат хората в Китай да почувстват, че чужденците признават превъзходството на тяхната страна.



AI-клонинг на Олга Лойек в китайските обществени мрежи

Douyin е китайската версия на TikTok, до момента в който Bilibili е най-голямата китайска видео платформа, сходна на YouTube.

Трябва да се означи, че AI клонингите на Олга са основани благодарение на услугата HeyGen, която ви разрешава да създавате аватари, които приказват разнообразни езици гратис в стеснен брой и против възнаграждение - безкрайно и с най-хубави резултати.

Изданието припомня, че технологията, създадена от HeyGen, е употребена във видеоклипове с изкуствен интелект, в които Доналд Тръмп и Тейлър Суифт приказват китайски. Тези видеоклипове станаха вирусни в китайските обществени медии през октомври 2023 г. Според Forbes в този момент компанията се прави оценка на 75 милиона $.

Политиката за модериране на HeyGen гласи, че потребителите не могат да основават аватари, които „ съставляват действителни хора, в това число звезди или публични персони, без категорично единодушие “. Официалният видео урок на компанията за аватар ви демонстрира по какъв начин да изпращате видеоклипове на хора, които дават единодушие техните изображения да бъдат употребявани. Не е ясно по какъв начин основателите на аватара на Олга Лойек са съумели да заобиколят условието да снимат видео с нея, само че без нейното единодушие. Украинката и нейните клиенти са изпратили тъжби до китайски компании, вследствие на което са изтрити повече от 10 акаунта с клонинги.

AI аватарите също са били употребявани в онлайн акции за дезинформация, насърчаващи прокитайски и антиамерикански дневен ред. През февруари 2023 година изследователската компания Graphika откри акция в обществените медии, насърчаваща ползите на Пекин, употребявайки видеоклипове с компютърно генерирани хора, които наподобяват реалистични.

Превод: GlasNews.bg

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР