Блогъри-шегаджии успяха да се представя достатъчно убедително на чешките избори

...
Блогъри-шегаджии успяха да се представя достатъчно убедително на чешките избори
Коментари Харесай

Чешки блогъри спечелиха субсидия, след като участваха в евроизборите на майтап

Блогъри-шегаджии съумяха да се показва задоволително безапелационно на чешките избори за Европейския парламент и да получат партийна дотация, съобщи " Франс прес ".

Партията на блогърите носи шеговитото име " Да, ние ще тролнем Европейския парламент ", което е подигравка на името на партията АНО на премиера Андрей Бабиш. В превод едно от смислите на името на АНО е " Да ".

Сатиричната групировка беше основана от млади блогъри, известни с изявите си в " ЮТюб ". Те обещаваха невероятни неща - като субсидирана салата от краставички, увеличение на минималната заплата, тъй че да бъде три пъти колкото междинната, и изход на Чехия на някое море. Тази невероятна предизборна стратегия се стори привлекателна на 37 046 гласоподаватели и партията се изкачи на 10-о място в евровота в Чехия. Тя де факто трансферира прага от 1 % и получи правото на дотации, възлизащи на 30 крони (1.16 евро) за всеки извоюван глас. Това значи, че блогърите-еврокандидати ще получат сумата от към 43 000 евро.

Но въпреки всичко остава въпросът дали триумфът на това придвижване не се дължи на приликата в името му с това на партията на Бабиш - АНО, победила на евровота с 21.18 %. Засега излиза наяве, че резултатите на шегаджийската партия са " копирали " тези на АНО във всички региони на страната и това може да значи, че е тези, които са желали да гласоподават за АНО на Бабиш, може би са се объркали.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (577)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР