Близо три милиона ученици започват днес, 9 септември, новата учебна

...
Близо три милиона ученици започват днес, 9 септември, новата учебна
Коментари Харесай

В Румъния: учениците също ще поставят оценки на учителите

Близо три милиона възпитаници стартират през днешния ден, 9 септември, новата образователна година в Румъния, оповестяват локалните медии. За първи път ще бъде прибавен нов статут на ученика, съгласно който, наред с други неща, учениците също ще слагат оценки на учителите.

Съгласно новите разпореждания, в края на годината учениците ще попълнят анонимно формуляр, в който ще дават противоположна връзка за учителите си. Те ще могат да споделят усещания за методите на преподаване, атмосферата в час, срещали ли са компликации при възприемането на материала и прочие

Друго изобретение тази година са специфичните зали, в които учителите могат да изпращат възпитаници, които нарушават дисциплината. Разкриването на такива зали обаче не е наложително, а ще става по преценка на управлението на съответното образователно заведение, откакто тематиката провокира несъгласия и противоречие от страна на родители и възпитаници, отбелязва Радио Свободна Европа.

Учебната стратегия е разпределена в пет модула с ваканции сред тях, както бе през последните две години, написа Българска телеграфна агенция.

Според информация на министерството на образованието, представена от Радио Свободна Европа, в 19 учебни заведения ще се учи на три смени – нещо, което ще бъде неразрешено от идната образователна година. Към днешната дата 70 учебни заведения в Румъния са с тоалетни в двора, а 100 образователни заведения са преместени поради неотговарящи на условията пространства. Над 800 учебни заведения са преместени поради поправки и създаване на нови образователни здания. В над 2200 учебни заведения тази година ще работи програмата „ Топъл обяд “, която значи, че близо 650 000 възпитаници ще се хранят в учебно заведение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР