Близо три милиона и половина лева са спечелили телефонните измамници

...
Близо три милиона и половина лева са спечелили телефонните измамници
Коментари Харесай

3,5 млн. лв. спечелили ало измамниците до юли

Близо три милиона и половина лв. са спечелили телефонните измамници у нас за първите седем месеца на годината.

Това заяви пред БНР Златка Падинкова от Главна дирекция Национална полиция.

За да не бъдат хванати от полицията, телефонните измамници към този момент заобикалят всевъзможен контакт с жертвите си, изяснява тя.

Дори и хората, изпратени да приберат парите от закононарушението, заобикалят среща. Много постоянно парите се оставят тук-там като входове на блокове или пък се закачат на врата на двор, хвърлят се през тераса, оставят се до боклукчийски или в боклукчийски кофи, под камъни в градски градини и други с концепцията да се прекъсне директното предаване на паричните средства сред потърпевшия и куриера.

Продължава да е изключително настояща схемата “съдействие на полицията “ при осъществяване на полицейска интервенция за задържане на причинители на телефонни измами, което е преплетена и с различен сюжет, при който нормално се обаждат, в началото се показват за непосредствен родственик на жертвата, който е потърпевш и има потребност от незабавно лекуване.

Съответно по-късно се включва вероятно лекарят, който желае парична сума за лекуването и оттова нататък се пристъпва към закани за живота и здравето, саморазправи.

При един от последните сходни случаи в Пловдив 72-годишна жена е станала жертва на телефонна машинация със сумата от 5 000 евро и 1 000 $.

Мошениците се свързали по телефона с старата жена и я заблудили по схемата за искане на пари по отношение на следствие на полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР