Близо три хиляди икономически неактивни граждани - които нито работят,

...
Близо три хиляди икономически неактивни граждани - които нито работят,
Коментари Харесай

Кампанията „Да работиш яко!” на Агенцията по заетостта привлече близо 3000 души за месец

Близо три хиляди стопански неактивни жители - които нито работят, нито търсят интензивно работа, станаха част от националната осведомителна акция „ Да работиш (е) крепко! ” на Агенцията по заетостта единствено в границите на месец март, оповестиха от пресцентъра на организацията.

Участниците се включиха в 142 събития, проведени от бюрата по труда в цялата страна.

Повечето от срещите са проведени отвън бюрата по труда и допустимо по-близо до места, където хората се усещат комфортно и на своя територия. Експертите показаха информация за подобаващи работни места и услугите на Агенция по заетостта, които институцията може да предложи – за поощряване на подвижността при търсене и започване на работа и други, ориентирани към търсещите работа.

Интерес са провокирали и опциите за придобиване на нови умения и професионална подготовка.

Регистрираните в бюрата по труда безработни могат да вземат участие и в „ Ателие за търсене на работа “, където да научат по какъв начин да се показват по най-подходящ метод пред шеф, по какъв начин да приготвят автобиография и също така да се осведомят за всички настоящи услуги на Агенцията по заетостта.

Националната осведомителна акция „ Да работиш (е) крепко! ” е част от плана „ Започвам работа – Компонент 1 „ Активиране ”, финансиран по стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2021-2027. Допълнителна информация за акцията може да бъде получена в бюрата по труда в страната.

„ Да работиш (е) крепко! ” стартира в средата на март. Само за седмица повече от 1100 неактивни жители се включиха в 64 събития на Агенцията по заетостта, които са част от акцията, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР