Близо три четвърти от хората, осъдени след 2001 г. в

...
Близо три четвърти от хората, осъдени след 2001 г. в
Коментари Харесай

Три четвърти от терористите в САЩ - родени в чужбина

Близо три четвърти от хората, наказани след 2001 година в Съединени американски щати за закононарушения, свързани с тероризъм, са родени в чужбина. Това сочат данни, огласени през вчерашния ден от министерството на вътрешната сигурност, представени от ДПА.

Докладът на федералното министерство идва по време, когато администрацията на президента Доналд Тръмп се пробва да приключи стратегиите, които разрешават да се одобряват имигранти, без да се преценя дали ще бъдат от изгода за Съединени американски щати.

След атентатите на 11 септември 2001 година 549 души са били приети за отговорни от федерални съдилища в Съединени американски щати по обвинявания за тероризъм. От тях 402-ама, т.е. 73 на 100, са родени в друга страна - 148 натурализирани и 254 с друго поданство.

Останалите 147 наказани са жители на Съединени американски щати по рождение, гласят данните на ведомството по сигурността.

През този интервал от над 16 години 1716 чужденци са изгонени от Съединени американски щати от съображения за националната сигурност, се споделя още в отчета, поръчан от Тръмп.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР