Близо сто акта за нарушения съставиха горските служители на Изпълнителна

...
Близо сто акта за нарушения съставиха горските служители на Изпълнителна
Коментари Харесай

Близо 100 акта съставиха за незаконен дърводобив

Близо 100 акта за нарушавания сформираха горските чиновници на Изпълнителна организация по горите и 16-те районни дирекции по горите за последната седмица, оповестяват от Министерството на земеделието.

Извършени са над 3000 инспекции.

Проверени са 358 обекта за депозиране, преправка и търговия с дървесина, 395 обекта за рандеман на дървесина, 1124 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 206 рибари и 780 други физически лица.

Горските са съставили 98 акта за нарушавания , от които 77 са по Закона за горите и 21 по Закона за рибарството и аквакултурите. От формираните 33 констативни протокола, пет са с незнаен причинител. Проверяващите са задържали общо 51 прочие куб. м дърва за огрев, 16 куб. метра дървесина, 3 МПС, 4 каруци, 2 коня и 2 бензиномоторни триона.

По време на празничните дни, на 17 април, горски инспектори на Регионална дирекция по горите - Пловдив, при обход в землището на с. Устина, обл. Пловдив, открили три лица, запалили огън в горска територия. Нарушителите са глобени за палене на огън на нерегламентирано мяст, по време на пожароопасен сезон.

Същият ден чиновници на Регионална дирекция по горите - София са открили сеч на 195 броя дървета в землището на с. Новачене, общ. Ботевград. На същото място са открити и 6 куб. м. дърва за огрев. Нарушението е установено в държавна горска територия, за която няма издавани позволителни за сеч. Съставен е констативен протокол, с който е арестувана дървесината. Работата по случая продължава.

На 19 април в с. Скравена, общ. Ботевград е формиран акт за разтоварване на немаркирани и непридружени с превозен билет дърва за огрев. Дървесината е арестувана в базата на Държавна горско стопанство - Ботевград.

За последните три дни, чиновници на Регионална дирекция по горите - Велико Търново, са съставили 7 акта за превоз на противозаконна дървесина. Задържани са 2 каруци, 2 коня и транспортираните противозаконни дърва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР