Близо шест месеца след потопа по Южното Черноморие, продължава възстановяването

...
Близо шест месеца след потопа по Южното Черноморие, продължава възстановяването
Коментари Харесай

Жител на Царево: Забавиха се процесите и хората проявяват претенции – питат какво стана, кога ще го направят този мост?

Близо шест месеца след потопа по Южното Черноморие, продължава възобновяване на потърпевшата инфраструктура в региона на Царево. Водата отнесе пътища и мостове и откъсна няколко обитаеми места.

Големият мост, който е съществена пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово рухна в първия ден на водното злополучие. Сега се съгражда отначало.

От Областното пътно ръководство в Бургас направиха ревизия на няколкомесечния ремонт.

" В момента е завършил първият стадий от долното строене на оборудването. През идната седмица ще стартира монтирането на гредите сред устоя и стълба и по-късно ще стартира изливането на пътната плоча “, сподели инж. Митко Порязов, шеф на Областното пътно ръководство – Бургас.

Ремонтът тече постепенно, защото се строи над реката, която няколко пъти е трябвало да бъде отбивана. Основите на оборудването са забити в здрава канара, с цел да го направи по-устойчиво.

" Съгласно контракта срокът е до 15 април, тъй че до лятото ще бъде обезпечено едно гладко и леко пътешестване на пътуващите “, дава обещание инж. Митко Порязов, шеф на Областното пътно ръководство – Бургас.

От октомври предходната година, до момента в който трае ремонтът, е построен чисто нов обходен път. След като мостът бъде приключен, той ще бъде отстранен. В Царево сега продължа да се работи по три разрушени моста. Близо шест месеца след потопа, на моста, на който живота си изгубиха четирима души, следите от водното злополучие към момента ясно си личат.

" Забавиха се процесите и хората демонстрират искания – питата какво стана, по кое време ще го създадат този мост, само че аз съм оптимист и имам вяра. Дано да го създадат този път по-хубаво “, надява се Димитър Диков, гражданин на Царево.

" При остарелия отвор от 5 метра, новият мост ще има отвор от 17 метра, също по този начин търсим оферти, дружно с ВиК-Бургас тръбата, която се вижда отгоре на моста да може да се реалокира на безвредно място от долната страна на моста. Има голям брой спекулации и изказвания, че тя затлачва моста, защото нейната височина, съгласно много хора не е задоволителна “, означи Георги Стоянов, зам.-кмет на Община Царево.

От общината твърдят, че ремонтите ще приключат до дейния летен сезон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР