Близо седмица вече целият свят е на тръни от новия

...
Близо седмица вече целият свят е на тръни от новия
Коментари Харесай

НА ВНИМАНИЕТО НА РАДЕВ И КАЦАРОВ: Докато ние си раздаваме медали, всички държави взимат сериозни мерки срещу новата ковид мутация

Близо седмица към този момент целият свят е на тръни от новия вид на ковид - Омикрон. Последната разновидност на COVID-19, за която се допуска, че е доста по-заразна и може да заобикаля имунитета, построен от преболедуване и имунизация, провокира боязън измежду европейските и международни водачи, които вкараха нови ограничавания и стегнаха ограниченията в битката с пандемията.

У нас обаче за разновидността приказват единствено някои експерти, само че не и най-важните хора в страната - президентът Румен и служебните му министри - и най-много здравният Стойчо Кацаров.
свързани новини4260преди 3 часа3297преди 3 часа
Миналата седмица даже раздаде медали на своя екип за положителната работа по време на четвъртата вълна, нищо че за последните 2 месеца у нас от ковид са умряли над 8000 души. Здравният министър на обаче не разяснява плашещия нов вид на ковид, както и възможните ограничения, които ще предприеме страната ни в опит да ограничи болестта.

Единствено Външното министерство насочи рекомендация към българите да не пътуват в страните от Южна Африка.

Какво става обаче в Европа през последните дни? До момента доближи до шест европейски страни - Белгия и Нидерландия бяха първите, последвани от Англия, Италия, Германия и Чехия.

Англия вкарва наложителен PCR тест за всички влизащи на нейна територия, а Израел стана първата страна, която затваря границите си. Освен това ще вкара още веднъж потреблението на технология за следене на телефоните, с цел да ограничи разпространяването на Омикрон.

Швейцария разгласи, че ще наложи условия за карантиниране на пасажерите, идващи от страните, в които има засечени случаи. А преди този момент страната забрани директните полети от Южна Африка.
Съседна Гърция направи същото. Но тъй като няма директни полети от Атина до посочените страни гръцките управляващи ревизират летището, от което са отпътували лицата. На границата в Гърция ги тестват още веднъж с антигенен тест и ги слагат под 10-дневна карантина в хотел. Карантината се анулира единствено с негативен резултат от теста.

Англия връща наложителното тестване за всички.

Израел заяви, че ще забрани на всички чужденци да влизат на негова територия поради разпространяването на новия вид на ковид, открит в южната част на Африка.

Г-7 също привиква незабавна среща на здравните министри, на която да бъдат разисквани още по-сериозни ограничения в опит да се предотврати бързото разпространяване на Омикрон.

Така България остава една от дребното страни, които не е подхванала никакви спомагателни ограничения в битката с Омикрон. Ако напълно скоро управляващите на подхващат ограничавания за влизане у нас, както и за наложително тестване, прекомерно евентуално е за идните празници да сме изправени пред ново съществено предизвикателство - вирус-мутант, който заразява по-бързо и заобикаля имунитета.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР