Близо седмица след погрома в центъра на София при протеста

...
Близо седмица след погрома в центъра на София при протеста
Коментари Харесай

Експертът по сигурност Иван Анчев: Полицаите като сложат маските, е ясно, че няма да спазват закона

Близо седмица след погрома в центъра на София при митинга против БФС, продължава прехвърлянето на отговорността за случилото се.

" Считам, че е неприемливо вътрешният министър в едно държавно управление да има забележим разнобой с министър-председателя и с един от мандатоносителите и да излъчва такива послания в обществото. От сходен вид връзки постоянно страда държавността. Прави неприятно усещане на жителите и на престъпния контингент, че може да си прави това, което искат- има явен разнобой в изпълнителната власт, ДАНС с министър-председателя. Денков е в обстановка, в която няма на кого да се облегне ", разяснява дипломатът и специалист по сигурност Иван Анчев в студиото на  " Денят ON AIR ". 

Той прикани за строги санкции за служителите на реда, използвали несъразмерна мощ против протестиращи. Също по този начин акцентира, че е имало доста униформени, които са си изпълнявали отговорностите както би трябвало.

" Не приемем това, което видях в първите часове - трима служители на реда да бият с палки паднал на земята човек, може да е най-големият хулиганин, само че не е вярно. Скандалното държание е по време на такива събития да си на кино, в случай че ще да си режисьор на този филм, ти си министър и е редно да си тръгнеш, с цел да бъдеш с твоите сътрудници в центъра. Ежеминутният контакт дава убеденост на чиновниците ", безапелационен беше Анчев.

Пред Bulgaria ON AIR той уточни грешките в планирането на интервенцията и дейностите на чиновниците на реда на терен: " Тези водни оръдия ескалират в допълнение напрежението. Да слагаш на първа линия с жълти жилетки неекипирани служители на реда, единствено и единствено да вдъхнеш почитание към тези пристигнали със злоwмишлени цели, е непрофесионално ". 

Според Анчев неточност е било стартирането на маскирани служители на реда против протестиращите. Той посочи, че такива са единствено чиновниците на СОБТ.

" Този човек няма да съблюдава прецизно повелите на закона, това е неточност на планирането, на ръководителите на терен. Този псевдо бабаитлък, който си мислят, че униформата им дава, би трябвало да бъде изкоренено. Българската полиция към момента не е станала полиция, а се държи като милиция ", сподели специалистът по сигурността.

Също по този начин предложи кметът на София да стартира акция за премахване на футболното безчинство по образеца на Англия, където " футболните мачове се гледат като спектакъл ".

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР