Близо седем пъти по-голям е интересът сега в сравнение с

...
Близо седем пъти по-голям е интересът сега в сравнение с
Коментари Харесай

Данъчното облекчение за деца доминира в подаването на декларации за доходите в офиса на НАП в Шумен

Близо седем пъти по-голям е ползата в този момент спрямо предходната година към декларирането на приходи в Национална агенция за приходите, оповестяват от офиса на Агенцията в Шумен. Ако към 31 януари 2021 година подадените годишни данъчни заявления за приходи са били 125, то тази година към същата дата те са 839. Новите, в пъти по-високи облекчения за деца, са водещи в признатите заявления от чиновниците в офиса. Малко над 75 на 100 от общия брой формуляри са точно за възобновяване на суми поради едно или повече малолетни деца.

569 лица са побързали да подадат документите си в офиса на Национална агенция за приходите в Шумен. 245 са го създали посредством интернет с личен идентификационен код /ПИК/ или с електронен автограф /КЕП/ и 25 са изпратени посредством лицензирани пощенски оператори.

От офис Шумен припомнят, че най-бързо и елементарно подаването на данъчни заявления става онлайн с ПИК или КЕП, без да е належащо персонално посещаване на място. Гражданите, които разполагат с ПИК или електронен автограф, могат да употребяват всички предоставяни от Национална агенция за приходите електронни услуги на адрес https://portal.nra.bg/. Потребителите, които нямат публикуван личен идентификационен код от Национална агенция за приходите, могат да го заявят с позвъняване на осведомителния телефон на приходната организация: 0700 18 700 и на имейл: [email protected].

При необходимост от посещаване в офиса наложително следва да се съблюдават условията на пропускателния режим за физическа отдалеченост от 1, 5 м., съгласно маркираните места за изчакване, хигиена на ръцете, носене на защитни маски на лицето и спазването на напътствията от чиновниците за защита.

В офиса на Национална агенция за приходите в Шумен се прави и наложителна ежедневна стерилизация на пространствата, за които работният развой се прекъсва от 12:00 до 12.30 часа и от 15.00 до 15.20 часа. Работното време на приходната администрация е от 9.00 до 17.30 часа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР