Близо седем минути - толкова продължи изявлението на от 8

...
Близо седем минути - толкова продължи изявлението на от 8
Коментари Харесай

Как се стигна до четвъртите предсрочни избори?


Близо седем минути - толкоз продължи изказването на от 8 юни, което на практика постави завършек на кабинета " Петков ". съгласно водача на ", " за раздора в обединението бяха две – въпросът с повдигането на ветото над " Северна Македония " и парите в страната.

" От през днешния ден издърпвам министрите на Има Такъв Народ и поставям завършек на тая коалиция и тая мъка ", съобщи тогава.

След изказването му при започване на юни България бе изправена пред две благоприятни условия – кабинет на малцинството без министрите на " " или предварителни парламентарни избори. Тогава Трифонов добави, че непринудено излиза от ръководството, тъй като държавното управление на Петков харчело безотговорно парите на страната.

„ Ако задачата е била облаги, щях да заставам ухилен и ояден в тая коалиция, обаче за разлика от Политическа партия, аз не съм подобен “, сподели още той.

Отговорът на " " - ябълка на раздора в обединението са се оказали поисканите от районния министър Гроздан Караджов 3 млрд лева за пътищата. Според партията на парите трябвало да отидат в съмнителни компании.„ В Министерство на регионалното развитие се приготвя да се дадат пари на едни компании, без да се потърси сметка за големите финансови запаси, които са потънали “, съобщи някогашният вътрешен министър Бойко Рашков.

„ Днес е денят на водораздела – може да сте на страната на корупцията, на страната на мафията, от страната на хората, които употребяват публичен запас, с цел да си ги сложат в джоба, или да имаме кардинална позиция, където всеки лев би трябвало да се регистрира “, сподели.

„ По-жалка картина от това да се опиташ да спасиш кабинета си, като хвърляш обиди, неистини, клюки, не съм виждал “, отговори пък някогашният районен министър Гроздан Караджов.

И по този начин стартира търсенето на 12 депутатски гласа, които да поддържат държавно управление на малцинството с четирима нови министри от квотата на " “.

Осем дни след думите на Трифонов започва процедура по отстраняването на ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. " за " гласоподаваха от,, " " и „ “.

Оставката на Минчев провокира вълна от митинги в негова поддръжка. Депутати за реставриран кабинет в границите на 47-ото Народно събрание по този начин и не се откриха. И на 22 юни под звуците на викания " за " и " срещу ", ориста на държавното управление " Петков " и 47-я български парламент беше решена.

„ Беше чест за мен да повеждам държавно управление, което беше свалено от Пеевски, Борисов, и госпожа Митрофанова “, съобщи някогашният министър председател на страната.

Така единствено за няколко седмици, политическата история на страната продължи към четвърти предварителни парламентарни избори и то в границите на година и половина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР