Близо половината от младите водачи са управлявали автомобил само с

...
Близо половината от младите водачи са управлявали автомобил само с
Коментари Харесай

Анкета сред млади шофьори: 40% са придобили основните си умения след шофьорския курс

Близо половината от младите водачи са управлявали автомобил единствено с компаньон през първите месеци откакто са взели шофьорска брошура.  85% от тях поучават околните им да последват този образец. Това демонстрират данните от анкета извършена измежду 2 600 водачи на възраст сред 18 година и 27 година Резултатите бяха обявени от заместник-председателят на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП) Анжелина Тотева по време на старта на финалната конкуренция от акцията „ Най-добър млад водач на България “. Организатор е Съюзът на българските автомобилисти (СБА), като през тази година се организира под егидата на държавната организация.
През първия стадий на акцията всички искащи да се включат в конкуренцията трябваше да решат тест, който се приближава до на шофьорските курсове. СБА и ДАБДП прибавиха към тях и въпроси под формата на анкета, които да покажат настройките им по редица тематики, свързани с сигурността на младите водачи. „ Получихме и някои притеснителни данни, като обстоятелството, че близо ¼ от младите водачи са придобили главните си умения зад кормилото още преди да стартират шофьорския си курс “, сподели Анжелина Тотева. По думите ѝ, не по-малко притеснително е, че близо 40% от интервюираните са показали, че главните си умения са придобили след шофьорския си курс . „ Всичко това още един път демонстрира какъв брой е значимо образованието да стартира от най-ранна възраст и да работим за неговото непрекъснато усъвършенстване “, акцентира заместник-председателят на ДАБДП.
 Настимир Ананиев: 1000 лева е стряскаща цена за шофьорски курс Настимир Ананиев: 1000 лева е стряскаща цена за шофьорски курс
" Мен персонално ме стресна цената от 1000 лв. за шофьорски курс, само че все пак значимото изискване тук е не какъв брой ще коства, а в последна сметк...
В рамките на днешния ден се организира и надпреварата " Писта София ", което също слага в своя фокус тематиката за пътната сигурност. Приблизително 1 350 000 души в света умират всяка година вследствие на пътнотранспортните катастрофи.  А сред 20 000 000 и 50 000 000 души страдат от увреждания или трайни пострадвания. В България 60% от всички произшествия със починали и ранени настъпват на територията на обитаемоте места. Затова уредниците на самодейността от Българската федерация по авто спорт, ДАБДП и СБА сплотяват старания под общото обръщение „ Животът е с преимущество “ .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР