Близо половината от електропреносната мрежа в Украйна днес е извън

...
Близо половината от електропреносната мрежа в Украйна днес е извън
Коментари Харесай

Почти половината от електрическата мрежа в Украйна е извън строя

Близо половината от електропреносната мрежа в Украйна през днешния ден е отвън строя – седмица след последните съветски удари против енергийната инфраструктура. Това заяви частният оператор ДТЕК, само че акцентира, че електротехници се трудят " непрекъснато ", с цел да ги поправят, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Русия унищожи 40 на 100 от украинската енергийна система с терористични ракетни офанзиви. Десетки чиновници от енергетиката бяха убити и ранени ", съобщи ДТЕК в Телеграм.

След провали от украинските войски на терена Русия стартира през октомври да обстрелва енергийни обекти в Украйна, като провокира големи вреди и сериозен ежедневен дефицит на ток за милиони украинци.

На 24 ноември последните масирани удари по такива обекти оставиха без светлина и топлота цели райони, в това число столицата Киев.

Нови набези от този жанр може значително да затруднят ситуацията с силата и да провокират нова бежанска рецесия измежду зима.

За да имат най-малко малко светлина и топлота по време на спиранията в електроподаването, украинците са принудени да прибягват до различни решения – употребяват да вземем за пример свещи и генератори, което от време на време води до смъртоносни пожари. В сряда украинските спасители оповестиха, че са записали предния ден 9 починали и 8 ранени при сходни пожари в жилищни здания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР