Близо пет хиляди души са посетили за месец март обновения

...
Близо пет хиляди души са посетили за месец март обновения
Коментари Харесай

Само за месец: Близо 5000 души са посетили обновения Планетариум в Смолян

Близо пет хиляди души са посетили за месец март актуализирания и осъвременен Планетариум в Смолян , след откриването му на 29 февруари, заяви шефът Цветелина Генчева. Прожекцията, която към този момент е единствена, са гледали 2218 деца, 2258 възрастни и 13 чужденци.  

Безплатни визити са създали и 2404 смолянски възпитаници . „ Това е по самодейност на кмета Николай Мелемов -  всички учебни заведения и детски градини в община Смолян по график посещават звездните спектакли без да купуват билети “, изясни Генчева.

От през днешния ден към екипа на Планетариума е назначен на цялостен щат един физик. От 1 април се излъчва и новият звезден театър „ Две дребни късчета стъкло - невероятният телескоп “, който наблюдава двама студенти, до момента в който поддържат връзка с астроном.

Студентите научават историята на телескопа от модификациите на Галилео до детския далекоглед и изстрелването на галактическия телескоп Хъбъл на NASA/ESA. Прожекцията разкрива чудесата и откритията, направени от астрономите през последните 400 години, уточни Генчева.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, за да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР