Близо пет години след ужасната ски катастрофа в Мерибел, Михаел

...
Близо пет години след ужасната ски катастрофа в Мерибел, Михаел
Коментари Харесай

Местят Михаел Шумахер от Швейцария в Майорка

Близо пет години след ужасната ски злополука в Мерибел, Михаел Шумахер ще напусне Швейцария за Испания. Това разкрива швейцарското списание " L`Illustré " в своето издание в сряда.

Бившият немски първенец във Формула 1, който в този момент е в кома, ще бъде изместен от парцела си в Глан, кантон Вод, на югозапад от остров Майорка, на към 20 минути път с кола от Палма, в охранявания квартал Лас Брисас. Тук брачната половинка му Корина закупи голям парцел за над 30 милиона евро, който преди този момент принадлежеше на милиардера Флорентино Перес, президент на Реал Мадрид. Един същински " бункер ", надалеч от погледите, разкрива тази информация през днешния ден швейцарското списание.

" Мога публично да потвърдя, че Михаел Шумахер ще пристигна да се откри в нашия град и че всичко е наред тук, с цел да го посрещнем ", разкрива кметът на селото Катиа Руукар пред специфичния делегат на швейцарското списание. " Доколкото знам, нещата се провеждат, би трябвало да се наеме още медицински личен състав и също по този начин, допускам, вършат някои промени, с цел да го посрещнат при най-хубави условия. Полицейските служби на острова ", добавя тя, " също бяха осведомени за идното идване на известния немски пациент ".

До случая през декември 2013 година, който го принуди да остане в големия му парцел на брега на Женевското езеро, Михаел Шумахер бе същински постоянен клиент на Балеарския архипелаг, от време на време отсядаше във вилата на управител си Вили Вебер. Неговият брат Ралф Шумахер също постоянно отсяда на архипелага.

Преди няколко месеца немско списание твърдеше, че фамилията на Шумахер мисли за прехвърлянето на пациента в профилирана клиника в Съединените щати. В последна сметка, това ще бъде Испания. В мир и успокоение. Сега, поставяйки го в позната и стимулираща среда, където в миналото е живял щастливи дни, в климат, на който постоянно се е радвал, може да бъде част от някаква форма на терапия, оповестява швейцарското списание. На 3 януари Михаел Шумахер ще отпразнува 50-ия си рожден ден. Знаем, че брачната половинка му Корина е подготвена да направи всичко, да опита всичко за своя първенец и брачен партньор и към момента желае да повярва в чудото. Палма де Майорка в този момент въплъщава за нея нов живот и нова вяра.

Шумахер е считан за един от най-великите водачи в историята на Формула 1, завоюва две трофеи с тима на Бенетон, преди да стане първенец в пет следващи сезона с Ферари сред 2000 и 2004 година. Неговите достижения от 7 трофеи, 91 извоювани надпревари, 77 най-бързи обиколки и 13 победи в границите на един сезон остават рекордни и до през днешния ден.

В края на декември 2013 година, до момента в който караше ски във френския курорт Мерибел, Шуми падна и удари главата си в камък, след което изпадна в кома. От септември 2014 година водачът е в своята швейцарска вила, ситуирана на брега на Женевското езеро. Оттогава има доста малко и прекомерно нищожни информации за здравословното му положение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР