Близо осем години след публикуването на романа на Георги Господинов

...
Близо осем години след публикуването на романа на Георги Господинов
Коментари Харесай

Осмото издание на "Физика на тъгата" излиза с корица от Теодор Ушев

Близо осем години след публикуването на романа на Георги Господинов " Физика на тъгата " осмото издание на книгата ще излезе на пазара с нова корица от аниматора Теодор Ушев, оповестяват от издателство " Жанет 45 ".

Изданието, което ще се появи в книжарниците след 14 октомври, ще изпревари с към месец българската премиера на късометражния анимационен филм на Ушев, основан на една от най-четените и превеждани български книги - притежател на редица оценки, измежду които е и премията " Ян Михалски ".

Тази година полското издание на романа е финалист и за европейската премия " Ангелус ", което следва да бъде връчено на 19 октомври.

Изображението на новата корица е от кино лентата със същото заглавие на Ушев. Неговата международна премиера бе по време на интернационалния кино фестивал в Торонто, където получи специфичната премия на журито. В България публиката ще може да гледа кино лентата на 17 ноември в зала 1 на НДК в границите на " Киномания ".

Първата среща с българските фенове ще бъде част от кино-концерт под името " Нарисувай ми горест ", в който ще има и анимационен концерт по " Четирите годишни времена " на Антонио Вивалди с осъществявания онлайн на цигуларя Иван Пенчев с Quarto Quartet - The Chamber Musicians of Sofia и четири пробни анимации, дело на Ушев, Олга Парн от Естония, Атсуши Вада от Япония и Анна Буданова от Русия.

" Физика на тъгата " е втори взаимен план на Ушев и Господинов след номинираната за " Оскар " през 2017 година късометражна анимация " Сляпата вайша ".

В британската версия на 27-минутната " Физика на тъгата " звучат гласовете на татко и наследник - Доналд и Росиф Съдърланд, които описват историята зад кадър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР