Близо метър достигна снежната покривка в област Монтана.По данни на

...
Близо метър достигна снежната покривка в област Монтана.По данни на
Коментари Харесай

Училищата в три северозападни общини излязоха в „дървена ваканция”

Близо метър доближи снежната завивка в област Монтана.

По данни на метеоролозите най-вече сняг има в Берковица – 80 см, в Чипровци натрупа 65 см, във Вършец – 45, а в Монтана и равнината край Дунав снегът е към 30-35 см. Всички пътища в района се почистват и са проходими.

Заради снеговете и ниските температури обаче три общини затвориха порти и пуснаха учениците във почивка. В община Лом оповестиха „ дървена почивка ” за вторник и сряда. По пътищата има снегонавявания, а в учебните заведения отоплителните съоръжения не могат да реализират нужната температура. Има и опасности от затъване в преспи на рейсовете с възпитаници от селата. Затова е по-добре децата да са в къщи, споделиха от крайдунавската администрация.

„ Дървена почивка ” оповестиха и още две общини в региона. Учениците от Медковец ще стоят на топло в домовете си също във вторник и сряда, а децата от Брусарци ще почиват от 28 февруари до 2 март.

Всички пътища в община Монтана са налични, няма села с нарушено електро и водоснабдяване, заяви пък кметът на регионалния град Златко Живков.

В общината са въведени денонощни наряди. За обезопасяване на пътните настилки досега са изразходвани 95 тона пясък и 15 тона сол. За разчистването на пътища и улици работят 4 тракторни снегорини, 2 бобката и 8 камиона с дъски. 55 души опесъчават ръчно. В община Монтана не е прекъсвала работата и на обществения патронаж. Храна се доставя на 400 души, от които 350 в града и 50 в селата.

„ Благодаря на всички жители, които осъзнаха отговорността си и почистиха тротоарите пред къщите и офисите си ”, съобщи Златко Живков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР