Близо месец след предложението за ембарго на руски петрол в

...
Близо месец след предложението за ембарго на руски петрол в
Коментари Харесай

Ембаргото за руския петрол: Ще получи ли България отсрочка до 2024 г.?


Близо месец след предлагането за ембарго на съветски нефт в Европейския съвет, през днешния ден Брюксел ще опита още веднъж да реализира единогласие измежду 27-те страни членки.

Според неофициална информация на организация „ Блумбърг “, последното предложение включва пролонгация за България най-малко доникъде на 2024 година

Срещата на евролидерите стартира в 17 ч. българско време.

Източник от Съвета нощес отхвърли да удостовери информацията дали в модифицираното предложение на Европейска комисия за 6-тия пакет наказания попада пролонгация за България за отвод от съветски нефт.

Официално доказано обаче е, че има смяна, с цел да се избегне ветото на Унгария.

Сега в проекта на Брюксел се планува ембарго на съветски нефт, превозен по море, което съставлява 2/3 от общото количество за Европа. За сметка на това от ембаргото се изключва доставката посредством тръбопровода „ Дружба “, от който зависи Унгария, само че и Словакия и Чехия.

Всичко зависи от договарянията, които се водят подмолно сега. Ако има пробив, 6-тият пакет наказания още веднъж ще е на масата за избор от евролидерите. Ако няма късмет за компромис преди 17 ч. през днешния ден, най-вероятно тематиката въобще няма да се слага на Съвета.

По традиция преди началото на срещата на върха, евролидерите се събират в политическите групи, към които принадлежат. Специален посетител през днешния ден на третата мощ в Европа – партията „ Обнови Европа “, ще е българският министър председател Кирил Петков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР