Близо месец преди обявения старт на летния сезон България се

...
Близо месец преди обявения старт на летния сезон България се
Коментари Харесай

Подготовка за летния сезон: Ще се имунизира ли персоналът в летните курорти?

Близо месец преди оповестения старт на летния сезон България се приготвя да посреща имунизирани туристи. Имунизиран ли е обаче личният състав, който ще работи в летните курорти?

Справка в Министерството на туризма демонстрира, че браншовите организации са подали лист с 82 000 души, директно работещи с туристи, които са декларирали предпочитание да бъдат имунизирани, от общо 150 000. Те упорстват предпочитано страната да им обезпечи ваксини.

От РЗИ Бургас дадоха отговор, че работещите в туризма не попадат в нито една от предпочитаните групи и ще би трябвало да почакат по-редовни доставки.

В Слънчев бряг страхливо се приготвят за сезона, който не знаят по кое време и по какъв начин ще стартира. В един от хотелите предишното лято са работили с половината от потенциала и то за малко. Затова още нямат доказани резервации.

В курорта срещаме Мариана Карпарова от Панагюрище, която търси работа като хазаин в хотел. Смята имунизацията за наложителна. „ Щом като тя е средство, което да ни защищити, да защищити останалите, значи би трябвало да го създадем “, споделя тя.

В медико-денталния център в Слънчев бряг към този момент са ваксинирали над 1000 души, основно непрекъснато пребиваващи чужденци. Лекарите споделят, че чужденците нямат никакво съмнение за имунизацията.

Около 40% от заетите все още в сектора във Варна са изявили предпочитание да се имунизират. В един от хотелите част от чиновниците към този момент са го създали. „ Ние сме доста по-заинтересовани даже от министерството на опазването на здравето, тъй като един инфектиран екскурзиант може да ни повлече доста пропуснати изгоди и загуби за самия бизнес “, споделя шефът на хотела Павлин Косев.

Дори и да бъдат обезпечени ваксини обаче, от сектора са безапелационни, че няма да наемат личен състав по критерия дали е ваксиниран или не, а какъвто има.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР