Близо година след осъществяването на първото по рода си скоростно

...
Близо година след осъществяването на първото по рода си скоростно
Коментари Харесай

Документалният филм за уиндсърф предизвикателството Wind2Win – на големия екран

Близо година след реализирането на първото по рода си скоростно пресичане с уиндсърф на цялото ни Черноморие - общо 300 км по вода от най-северната до най-южната му точка, предизвикването Wind2Win излиза на огромен екран.

Документалният филм „ Море напразно “ ще бъде показан премиерно на 2 август на четвъртото издание на Burgas International Film Fest от 21:30 ч. След прожекцията ще се организира и полемика по тематиката за опазването на Черно море.
Никола - единствено на 18, а към този момент пети в света по кайтсърф (ВИДЕО) "Струвам им се вманиачен и чудноват, тъй като се занимавам с нещо друго ", сподели българинът пред bTV
Филмът, който е с дълготрайност от 30 минути, наблюдава рекордното достижение на уиндсърф спортистите Илияна Стоилова и Йоан Колев Wind2Win Challenge и слага фокус върху обществената значителност на самодейността, с която двамата привлякоха вниманието на обществеността към значимия проблем със замърсяването на Черно море с пластмаса.



МОРЕ НА ВЯТЪРА / WIND2WIN (2019) - ТРЕЙЛЪР / TRAILER from Remove Remove Productions on Vimeo.

Кино планът е основан по концепция на сърф учебно заведение „ Акаша “. В „ Море напразно “, с изключение на двамата уиндсърф спортисти от „ Акаша “, ще забележим и останалите членове на екипа - морските биолози Димитър Беров, Велизара Стоилова и капитанът на експедицията Явор Колев.
Сърфисти провеждат разчистване на плажа " Ропотамо " за по-чисто море Инсталация от събраните боклуци ще сложи на фокус все по-наболелия проблем със замърсяването на моретата и океаните
Тримата следваха неразделно сърфистите със специфичен кораб, от който направиха мониторинг на плаващите морски боклуци и изследваха положението на крайбрежните морски води, с цел да добавят изчезнала скъпа информация.

Заедно с тези старания за информиране на необятната общност за измеренията на казуса, сърф учебно заведение „ Акаша “ инициира и серия от почиствания на родни плажове като първата за тази година акция с присъединяване на 54 доброволци бе на плаж „ Устието на Ропотамо “, където бяха събрани над 980 кг боклуци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР