Близо една трета от пълнолетните българи декларират, че вече са

...
Близо една трета от пълнолетните българи декларират, че вече са
Коментари Харесай

„Галъп“: Една трета от българите вече са преболедували или ваксинирани срещу COVID-19

Близо една трета от пълнолетните българи заявяват, че към този момент са изкарали ковид или са се ваксинирали с две дози, демонстрират данни на "Галъп интернешънъл " от проучване измежду 1000 души в интервала 18-24 март 2021 година от регулярната изследователската стратегия взаимно с туристическата промишленост.
Около 1.4 милиона българи са отсрочили планувано пътешестване или отмора в България в последната година. 1.2 милиона души пък са отсрочили проекти за чужбина - това е равносметката от последните дванадесет месеца у нас, белязани напълно от COVID-19.
И още от резултатите: Близо половината от планиращите пътешестване или отмора в чужбина в идните месеци, биха го отсрочили, в случай че обстановката не се промени очевидно. Само една трета от планиращите пътешестване в България обаче биха отсрочили. Изводите демонстрират, че страната ни се възприема като по-безопасна дестинация. 29 на 100 от запитаните настояват, че с ковид са преоткрили страната като положително място за туризъм.
Общо 1.5 милиона българи възнамеряват море през идния летен туристически сезон. Близо милион души считат да почиват на планина. Над 300 хиляди българи ще предпочетат спа туризъм през лятната си отпуска. Около 200 хиляди души възнамеряват екскурзия измежду естествени и културни забележителности и така нататък
Като цяло проучването записва към момента намалена по отношение на преди рецесията туристическа интензивност както в страната, по този начин и в чужбина, а също по този начин и изменени стандарти.
Оказва се, да вземем за пример, че поради COVID-19, мнозина към този момент споделят интерес към местата за отмора с по-малко хора. 63 на 100 настояват, че с идването на ковид са почнали да заобикалят многолюдните места. 34 % не изпитват такива терзания.
Според данните 73 на 100 от българите биха предпочели пътешестване за отмора единствено с кола. 26 на 100 от запитаните нямат подобен проблем.
Все още българите са разграничени във връзка с концепцията за така наречен "ваксинационни паспорти " или "зелени документи ": 50 на 100 от запитаните по-скоро са съгласни, 43 % обаче са срещу.
Изследването е извършено в интервала 18-24.03.2021 година Абсолютната оптималната неточност е ±3.1% при 50% дялове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР