Близо една трета от хората и фирмите и нас са

...
Близо една трета от хората и фирмите и нас са
Коментари Харесай

Една трета от хората и фирмите у нас са участвали в корупция

Близо една трета от хората и компаниите и нас са взели участие в корупция или им е оказван корупционен напън. Това демонстрира последния отчет на Центъра за проучване на демокрацията. На този декор правоохранителната система е с успеваемост 0,01%.

В изследването акцентират, че 35% от жителите оповестяват, че през 2023 година им е бил желан рушвет, а 30% признават, че са взели участие в корупционни покупко-продажби. 53% декларират, че биха приели рушвет, а 67% считат, че корупцията не може да бъде понижена доста.

" За бизнеса в действителност крупцията се е нормализирала дотам, че те избират да дадат авансово, още преди да им е поискано. И в случай че съпоставим данните и сходни от други проучвания с данните от полицейска статистика, се озоваваме пред нещо, което сме нарекли възпиращ резултат и сме го измерили с 0, 001 % ", сподели доктор Тодор Галев, шеф по научна активност, Център за проучване на демокрацията.

" 81% смятат, че корупцията е необятно публикувана в страната, като за съпоставяне този % в Европейски Съюз е 70%. Същото важи и за бизнес климата ", разяснява Йорданка Чобанова, началник, предствителство на Европейска комисия в България.

Вижте директното включване на Виктор Борисов


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР