Близо една трета от българите одобряват кабинета на Николай Денков.

...
Близо една трета от българите одобряват кабинета на Николай Денков.
Коментари Харесай

Тренд: Близо една трета от българите одобряват кабинета на Николай Денков

Близо една трета от българите утвърждават кабинета на Николай Денков. Има ерозия в поддръжката на ПП-ДБ от 5%. Спад в позитивната оценка за работата на президента. Това демонстрират данни от проучване на " Тренд "  по поръчка на вестник " 24 часа ", отдадено на настройките на българите по отношение на главните институции и партиите. То е осъществено в интервала сред 10 и 16 юни 2023 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблет измежду 1008 души на възраст 18+. 

Политическата динамичност от изборите насам е дала отражение върху електоралната картина в страната, демонстрира изследването. Ако изборите бяха през днешния ден, 24.9% от гласуващите щяха да поддържат ГЕРБ-СДС , до момента в който 19.4% биха дали своят вот за " Продължаваме промяната-Демократична България " . Видно е че ПП-ДБ в по-голяма степен са понесли електорална вреда в резултат на общите дейности сред двете огромни обединения, разясняват от " Тренд ".

" Възраждане "   (15.3%) отбелязва най-малък растеж спрямо изборния си резултат. Движение за права и свободи (13.5%), Българска социалистическа партия (8.9%) и " ИТН "  (4.3%) резервират позициите си от изборите насам.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР