Близо една трета от американците са застрашени заради дима от

...
Близо една трета от американците са застрашени заради дима от
Коментари Харесай

1/3 от американците застрашени заради дима от горските пожари в Канада

Близо една трета от американците са застрашени поради дима от продължаващите горски пожари в прилежаща Канада, които към този момент са изпепелили 8 милиона хектара.

До среднощ остава в действие предизвестието на метеорологичната работа за нечист въздух. Засегнат е просторен пояс от Уисконсин и Северен Илинойс до Ню Йорк и Източното крайбрежие.

Над 100 милиона американци са призовани да лимитират дейностите си навън и да носят маска, в случай че страдат от белодробни и респираторни болести.

Хората, живеещи в огромни градове в Съединени американски щати като Ню Йорк, Чикаго и Филаделфия е допустимо през целия ден да бъдат очевидци на гледки като потъмняло небе и да усещат миризма на обгоряла дървесина.

" Вземете защитни ограничения през днешния ден. Ако страдате от здравословни проблеми, в това число респираторни болести като астма, ограничете престоя си навън “, написа в " Туитър " кметът на Ню Йорк Ерик Адамс.

Днес сутринта небето над Чикаго беше потъмняло за трети следващ ден. Качеството на въздуха в третия по величина град на Съединени американски щати е „ нездравословно “ и през днешния ден той ще бъде градът с най-замърсеният въздух в целия свят съгласно платформата „ Ай Кю ер “ (IQAir), която следи замърсяването на въздуха по света и изготвя показател въз основа на данните си.

" Качеството на въздуха в Чикаго е извънредно и имам ужасна мигрена поради него. Днес съм по-добре, тъй като съм пуснал своя правилен пречиствател на въздух да работи на оптималната степен “, написа консуматор на Туитър с име " Скаар “.

Предупрежденията за рисково мръсния въздух бяха издадени поради задимяването, носещо се от прилежаща Канада, която се бори с най-тежкото в историята си начало на сезона на горските пожари.

Район с повърхност от 8 милиона хектара, по-голям от американския щат Западна Вирджиния, към този момент е изпепелен. По данни към вчерашния ден е имало 477 дейни огнища, от които към половината са вън от надзор. Фронтът на пожарите се простира от тихоокеанското до атлантическото крайбрежие на Канада.

И до момента в който в Средния Запад и по Източното крайбрежие са загрижени за качеството на въздуха, южните щати на Съединени американски щати още веднъж са в плен на съществени летни жеги, които ще продължат както през днешния ден през целия ден, по този начин и през дългия празничен уикенд за Четвърти юли.

Усещаната температура на въздуха се чака да се увеличи до 38 градуса, а на някои места и до 46 градуса. Метеорологичната работа прикани хората да стоят тук-там с климатици и да пият доста вода.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР