Близо един милион евро е достигнала сумата, събрана в България

...
Близо един милион евро е достигнала сумата, събрана в България
Коментари Харесай

Близо един милион евро е достигнала сумата, събрана в България от дарения за Турция

Близо един милион евро е достигнала сумата, събрана в България от дарения по сметката, открита за подкрепяне на потърпевшите от земетресенията в Турция предишния месец, оповестява турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Телевизионният канал показва информация за финансовата помощ, събрана в разнообразни европейски страни, за разрушените от земетресенията на 6 февруари региони на Турция.

Германия, където живее огромно турско малцинство, е отделила 41 милиона евро за Турция и 67 милиона евро за Сирия, която също пострада тежко от двете трусове в Южна Турция с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер.

Общата финансова помощ на Австрия за потърпевшите от трусовете в Турция възлиза на 9,5 милиона евро, от които три милиона са обезпечени от страната, два милиона от федералните провинции, а останалата част е от самостоятелни дарения.

Финландия е осигурила за Турция и Сирия общо един милион евро, а Швеция дава 14 милиона евро за двете страни.

Правителството на Нидерландия отпуска финансова помощ в размер на 20 милиона евро за двете потърпевши от трусовете страни.

От дарителски акции са събрани над 152 милиона евро, а локалните управляващи ще дават над 11 милиона евро. Дарителските акции там към момента не престават.

Над 141 милиона евро за Турция и Сирия обезпечава Англия, в това число 48,59 млн. евро обезпечени от държавното управление. В Италия за Турция са събрани 1,75 милиона евро, в Унгария - към 294 хиляди евро, в Румъния - 1,21 милиона евро.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР