Близо един милион души в България (или 972 328) не

...
Близо един милион души в България (или 972 328) не
Коментари Харесай

Близо един милион българи не могат да си позволят лятна ваканция

Близо един милион души в България (или 972 328) не могат да си разрешат, демонстрира изследване на Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП), цитилано от БНР. Работниците с ниски приходи у нас са измежду 35-те милиона най-бедни европейци, които не могат да си разрешат отмора.

От Европейската конфедерация на профсъюзите, в която членуват и конфедерация на труда показват като цяло, че почивките са станали по-достъпни през последното десетилетие, само че за огромна част от фамилиите с ниски приходи към момента не престават да са разкош.

28 % от жителите на Европейски Съюз не могат да си разрешат едноседмична почивка отвън дома си, като близо 60% от тях са с приходи под прага на бедността.

Според данните, най неприятна е обстановката в Гърция, където близо 89 на 100 от хората, живеещи в т, не могат да си разрешат отмора. На второ място е Румъния с 86,8 %.

За България този % е 71,6 на 100, което отрежда на нашата страна седма позиция в отрицателната ранглиста за 27-те членки на Европейски Съюз.

Европейската конфедерация акцентира неравенството във връзка с достъпа до отмора отвън дома на фона на напъните на синдикатите за по мощна инструкция за съответните минимални заплати и груповото договаряне.
 Предлагат линията на беднотия да стане 413 лева след 1 януари Предлагат линията на беднотия да стане 413 лева след 1 януари
От 1 януари 2022 година линията на беднотия в страната ще бъде 413 лв. вместо досегашните 369 лв. - това планува план на правителс...

В плана на документа се чака да бъде прегледано от европейският парламент през есента. В директивата за съответните минимални заплати би трябвало да се подсигурява, че възнагражденията в никакъв случай няма да са толкоз ниски, че да оставят служащите да живеят в беднотия, а груповото договаряне ще се трансформира в рутинна част от заетостта, с цел да се подсигуряват същински обективни заплати за всички, считат синдикалистите.

Още:

 

 

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР