Близо двойно повече случаи за корупция са разследвани в Китай

...
Близо двойно повече случаи за корупция са разследвани в Китай
Коментари Харесай

90% увеличение на корупционните случаи в Китай

Близо двойно повече случаи за корупция са разследвани в Китай през предходната година, сочи отчет на топ прокуратурата в Пекин, осведоми Агенция Франс Прес.

Осведомителната организация напомня, че през последните години президентът Си Дзинпин си сложи като съществена задача битката с корупцията.
 Китай призна, че има живи проби от ковид в лаборатория в Ухан
Китай призна, че има живи проби от ковид в лаборатория в Ухан

Приликата им със SARS-CoV-2 обаче била едвам 79,8%

Според годишния отчет на Върховната национална прокуратура, показан пред националния парламент, 18 585 души са упрекнати в корупция през 2019 година - 90% нарастване на годишна база.

16 случая са свързани с някогашни шефове на провинциално и министерско равнище в редиците на Китайската комунистическа партия.

Повечето арестувани за корупция са наказани. През предходната година при 1,3 милиона наказателни случая единствено 1388 души са оправдани.

Април и май някогашен началник на корабостроителна компания и някогашен заместник-министър на националната сигурност са разследвани за " съществено нарушение на дисциплината и законите ".

В показания от прокуратурата отчет, разискван в понеделник следобяд, през предходната година също е записано 50% нарастване на разследваните случаи, свързани с членове на Китайската комунистическа партия.
 Тръмп разгласи, че нито Путин, нито Китай желаят той да завоюва изборите
Тръмп разгласи, че нито Путин, нито Китай желаят той да завоюва изборите

Той се дефинира като " най-лошото, което се е случило на Русия "

Организирани са общо 25 000 процеса за корупция, рушвет и корист със служебно състояние през 2019 година, при които 29 000 души са наказани.

Повече от 1 милион служители са осъдени досега като част от антикорупционната акция , която е в главната на седемгодишния мандат на Си Дзинпин. Критици сигнализират, че акцията е ориентирана към политическите врагове на Си Дзинпин.

Отделно Върховният национален съд се е произнесъл по 22 каузи по противоречивия закон за мъчениците , който криминализира всички обиди по адрес на комунистически герои. Няколко интернет консуматори и онлайн платформа са осъдени от въвеждането на закона през 2018 година

Също има съществено нарастване на правосъдните случаи за киберпрестъпление и кражба на интелектуална благосъстоятелност надлежно с 33% и 32%.

Повече от 2500 души са съдени за закононарушения, свързани с ковид, сред февруари и април тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР