Твърди се, че изчезналото момиче от Вашингтон е било заключено в „килия“ под стълбите, докато майката се бори със следователите

...
Близо две години след като шестгодишно дете от щата Вашингтон
Коментари Харесай

Близо две години след като шестгодишно дете от щата Вашингтон беше обявено за изчезнало, наскоро публикувани съдебни документи издраскаха повърхността на малтретирането, което тя и тя нейните братя и сестри издържаха в ръцете на нейните несътруднически, пристрастени към наркотици биологични родители, докато властите се борят да търсят улики в досиетата на непълнолетните деца.

Братята и сестрите на Оукли Карлсън – на възраст четири, осем и единадесет – твърди, че са каза на детективите, че сестра им е била физически малтретирана и е прекарала известно време заключена и гладна в „килия“ под стълбите, според съдебни документи, получени от Fox News Digital.

Сестрата на Оукли твърди, че „майка й . .. й каза да не говори за Оукли“ и че детето „е излязло в гората и е било изядено от вълци“, показват съдебните протоколи.

Оукли е бил видян за последно жив през февруари 2021 г. но властите нямаше да научат за изчезването й, докато семейният й дом не изгори през декември 2021 г.

Майката на Оукли, Джордан Бауърс, беше осъдена тази седмица на 43 месеца затвор за кражба на самоличност, несвързана с изчезването на дъщеря й. Тя беше обвинена в престъплението „само минути“, след като изтърпя 20-месечна присъда затвор за застрашаване на деца, според местното издание KOMO News, след като братята и сестрите на Оукли са дали положителен тест за „изключително високи“ нива на метамфетамин.

Андрю Карлсън, бащата на момичето, е единственият друг заподозрян от властите. Освен това той беше обвинен в малтретиране на деца и беше освободен през август 2022 г. поради липсата на предишно криминално минало.

И двамата родители са укривали полицията по време на издирването на Оукли и първоначално са били вкарани в затвора по обвинения в възпрепятстване, според за хората. но не са повдигнати обвинения във връзка с изчезването на момичето.

От 2013 г. насам щатският отдел за младежки и семейни услуги е получил „11 заявления относно семейството, осем от които са били проверени за обвинения в домашни насилие, физическо малтретиране, употреба на наркотици от страна на родителите и медицинско пренебрегване."

Бауърс се бори с оповестяването на тези записи, твърдейки, че тези, отнасящи се до другите й деца, не са "замесени" в изчезването на Оукли и че разпечатването им би нарушават нейните конституционни защити от неправомерно претърсване и изземване.

Полицията за пръв път разбра за изчезването на Оукли, след като училищният персонал посети домакинството на момичето, след като майка й „съобщи... че [Оукли] е запалил пожар в дома на семейството по някое време през ноември 2021 г." Семейството никога не се е обаждало на службите за спешна помощ, според съдебния документ, и е продължило да живее в дома за неясен период от време, въпреки че „застрахователен агент съветва, че не е безопасно да се прави това“.

Когато не видяха следа от момичето и им беше казано от братя и сестри, че „няма Оукли“, те се свързаха с полицията.

Въпреки твърдението на родителите, че Оукли е предизвикал пожара, като се е запалил дивана на семейството със запалката на майка й – за което се твърди, че децата казали на полицията, че момичето „впоследствие е било бито“ – разследващите установили, че пламъкът вероятно е започнал в микровълнова печка, според FOX 13 Сиатъл.

Един от Твърди се, че децата са казали на полицията, че „и четирите деца са били вкъщи по време на пожара и... всички са успели да се измъкнат, освен [Оукли].“

„Като по-големи братя и сестри, също са били под грижите на майката и са присъствали, когато домът на семейството е изгорял, [двамата по-големи братя и сестри на Оукли] са били свидетели на събитията, довели до изчезването на [Оукли]“, решението на Апелативния съд на Вашингтон да позволи на властите да преразгледат другите деца прочетени документи.

Криминалният профайлър Джон Кели каза преди това на Fox News Digital, че вярва, че Оукли е все още жива.

„Тези хора са зависими – ако са я продали или са я дали на друг човек или нещо подобно, биха ли помислили да дадат всички играчки“, каза Кели за предишните си разсъждения пред Fox в четвъртък. „Защо ще полагате усилия да дадете всички играчки. Разбира се, те са ирационални, но няма ли да изглежда по-добре, ако нейните играчки са разпръснати там?“

Неговата организация S.T.A.L.K. преди това е предлагал награда от 10 000 долара за информация, водеща до безопасното завръщане на момичето. Тази награда вече е разширена до информация, водеща до възстановяване на тялото й.

„С ескалацията на това насилие, което чувам сега, трябва да бъда непредубеден и трябва да приема възможността Оукли да не е жив", каза той. „Ето защо трябва да преформулираме наградата.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР