Близо две години след като придоби собственост върху емблематичния за

...
Близо две години след като придоби собственост върху емблематичния за
Коментари Харесай

Пак продават „Марса“ в Хасково

Близо две години откакто закупи благосъстоятелност върху емблематичния за Хасково магазин „ Марса “, новият притежател го продава. На рушащата се постройка, монумент на културата, е сложена табела за продажба от организация за недвижими парцели.

Така, вместо да извърши многократните наставления на Общината за подсилване на постройката, която става все по-опасна, притежателят се пробва да се отърве от нея.

Злополучна е ориста на красивата постройка, някогашен тютюнев склад. Тя бе благосъстоятелност на „ Теда комерс Ко ”. Търговското сдружение бе оповестено в неплатежоспособност през 2010 година Част от постройката бе благосъстоятелност на „ Био ойл “ от Опан, след това софийското „ Пипиниер “ я закупи от правосъден реализатор с желанието да я трансформира в хотел. През годините никой от притежателите не направи нищо по опазването на постройката.

От години покривът се разпада, падат части от фасадата. Част от постройката е оградена с телена мрежа, с цел да се предпазят от падащи части пешеходците по оживения бул. „ Раковски “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР