Близо два милиона са вече заразените с COVID-19 по света.

...
Близо два милиона са вече заразените с COVID-19 по света.
Коментари Харесай

Заразените с коронавирус достигат почти 2 000 000

 Близо два милиона са към този момент инфектираните с COVID-19 по света. Починалите са съвсем 120 хиляди души. Засегнати са 210 страни и територии, като изключително съществено е ситуацията в Европа. Въпреки това редица държавни управления започват  облекчение на рестриктивните мерки.

Австрия стартира от през днешния ден отчасти облекчение на въведените поради ковид ограничаващи ограничения. Отново отварят порти хиляди магазини в страната, като култивиран центрове, строителни хипермаркети, само че и доста дребни магазини в границите на проект за рестартиране на стопанската система. Въпреки това, строгите правила за обществено разграничаване остават в действие, като хората се приканват да останат вкъщи колкото е допустимо повече. А държавното управление предизвести, че заплахата още не е отминала

Различна е политиката обаче във Франция, където президентът Еманюел Макрон удължи строгите ограничавания поради ковид с още четири седмици - до 11 май. В телевизионно послание той сподели, че въведените ограничавания са забавили вируса, само че не са го победили. Французите ще би трябвало да продължат да заобикалят ненужните контакти. " Казах ви, че вярата се завръща, само че все нищо не е извоювано. В източната част на страната, както и в региона към Париж лечебните заведения са претъпкани. Навсякъде във Франция, както и в отвъдморските територии здравната система е под напън, а епидемията към момента не е овладяна. Трябва да продължим напъните ни и да съблюдаваме разпоредбите за рестриктивните мерки. Колкото повече ги съблюдаваме, толкоз повече животи ще спасим ", сподели президентът Еманюел Макрон.

Причината за удължаването е, че здравната система на страната към момента среща компликации поради продължаващите стотици смъртни случаи и хиляди инфектирани всеки ден. Границите на франция остават затворени до второ разпореждане.

Във Англия, коронавирусът е лишил живота на 717 души през последното денонощие. Това е съвсем същия брой умряли спрямо предходния ден. Властите в Лондон приканват британците към дисциплинираност и съблюдаване на рестриктивните мерки. " На фона на отрезвяващата действителност на смъртните случаи има и позитивни признаци, че започваме да печелим тази борба, само че към момента ни следва дълъг път. И както демонстрират тез злокобни числа, към момента не сме подминали пика на този вирус. Затова, апелирам, продължете да следвате препоръките! Сега повече от всеки път останете си у дома и спасявайте човешки животи ", изясни външният министър Доминик Рааб. 

В Италия беше преминат символичният предел от 20 хиляди умряли. И въпреки всичко епидемията в страната демонстрира признаци на закъснение. За последното денонощие са регистрирани 566 смъртни случая, само че пациентите в интензивните отделения понижават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР