Близо два месеца преди официалната дата 3 ноември президентските избори

...
Близо два месеца преди официалната дата 3 ноември президентските избори
Коментари Харесай

Изборите в САЩ започнаха с гласуване по пощата

Близо два месеца преди формалната дата 3 ноември президентските избори в Съединените щати към този момент започнаха с гласоподаване по пощата в щата Северна Каролина.

Очаква се доста гласоподаватели да дадат гласа си по този метод в обстановката на пандемията от ковид. За президента Тръмп началото на вота съответства със скандал във връзка негови хипотетични обиди по адрес на американски бойци, заяви Българска национална телевизия.

Щатът Северна Каролина поставя началото на американските президентски избори. Оттам оповестяват, че броят на поръчките за гласоподаване по пощата е невиждан в историята.

" Само през вчерашния ден получихме 108 000 поръчки за бюлетини. За съпоставяне, по време на изборите през 2016-а те бяха общо 28 000. Огромен брой хора имат интерес да гласоподават по пощата ", сподели Грег Флин, Избирателна комисия на окръг Уейк.

Вече са поискани над 600 000 бюлетини. Следва гласоподаване в щата Уисконсин. Според социологическо изследване 56% от последователите на републиканците избират да се явят пред урните, а при демократите това ще създадат единствено 26%. Много гласоподаватели ще гласоподават преди да дочакат края на акцията, даже преди първия ефирен спор сред Доналд Тръмп и Джо Байдън, който ще се състои на 29 септември.

За момента президентът се бори с следващия скандал, който може да накърни рейтинга му.

" Тръмп сподели пренебрежение към нашите бойци. Те заслужават някой по-добър от Тръмп. "
Този надпис се появи на фасадата на неговата постройка в Ню Йорк след изказвания в пресата, че президентът е наричал " загубеняци " и " балъци " починали и хванати американски бойци, в това число жертви от Първата международна война, заровени във Франция. Според списание " Атлантик " сходно неуважение е показвано и към починалия сенатор Джон Маккейн, който е бил военнопленник във Виетнам.

Тръмп отхвърли всичко, само че беше остро подложен на критика от организации на ветерани. Президентът разяснява и данните за отравяне на съветския опозиционер Навални.

" Трябва да погледнем на това съществено, в случай че в действителност се е случило. И ще го създадем. Никой не е бил по-твърд с Русия от мен. Тъжно е и извънредно. Не биваше да се случва ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Вашингтон няма доказателства, че Навални е бил токсичен, само че няма и аргументи да се съмнява в изводите на Берлин, посочи Тръмп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР