Близо два часа продължи спора на народните представители заради точката

...
Близо два часа продължи спора на народните представители заради точката
Коментари Харесай

Комисия за Буджака: От дълбоката държава, през СДС и златния медал на Доган до фасадната демокрация

Близо два часа продължи разногласието на народните представители поради точката в дневния ред на Народното събрание - основаване на краткотрайна комисия, която да проверява държавното управление на Буджака , Созопол, препоръчана от Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.

Мотивите за основаване на комисията показа Севим Исмаил Али от Движение за права и свободи. Той уточни началото на застрояването , обещано по време на ръководството на тогавашния екоминистър Евдокия Манева, когато почнало всеобщо пазаруване на парцели, след което предпазените по Натура 2000 птици са изчезнали, защото нямало къде да гнездят.
 Движение за права и свободи и Има Такъв Народ с общ план комисия
Движение за права и свободи и Има Такъв Народ с общ план комисия " Буджака " " поради бистрота "

ГЕРБ предложи предходната седмица, само че изтегли предлагането

Пръв по комисията Буджака думата взе Христо Иванов , акцентирайки, че Демократична България ще поддържа с гласовете си и ще излъчи представители в комисията. По думите му въпросът за отбрана на естественото завещание е стратегически въпрос , а вторият претекст - политически, обвързван с обстоятелството, че тематиката се употребява като пропагандно мероприятие, което отразява положението на България - с фасадна народна власт, а с структура на дълбока страна .

Иванов уточни, че Движение за права и свободи има структуроопределяща роля като руската войска за създаване на българския режим за фасадна народна власт. Той още веднъж разказа историята на тази пропагандна приложимост на тематиката на Буджака, когато прокуратурата стартирала едновременна инспекция и за Росенец, и за Буджака.

" Ние желаеме комисията да свърши работа - да бъде демаскирана тази пропагандна интервенция и ще работим и за това ", посочи Иванов и акцентира, че комисията е основана, откакто първо ГЕРБ я предлага, след това изтегля предлагането, а по-късно Движение за права и свободи намират гласове от Има Такъв Народ. Това Иванов дефинира като образец за " плаващи болшинства ". Сериозен червен байрак, вие не желаете да коментирате казуса, не желаете да говорите за структурата на кабинета, която предложихте, Буджака е прелестна илюстрация на този проблем. Беше включен пропагандният запас на Пеевски ", добави Христо Иванов.
 За нарушавания в „ Буджака “ и в Обзор рапортува прокуратурата
За нарушавания в „ Буджака “ и в Обзор рапортува прокуратурата

Сторежите не подхождат на книжата или липсват разрешителни за градеж

Депутатът от Има Такъв Народ Радостин Василев отговори, че парламентарната му група поддържа основаването на комисии и за Росенец, и за Буджака и ще са диаметрално ситуирани за всички проблеми. " Защото да подписвам вашата комисия, а друг, който ръководи вашите решения, към този момент е явен и за нас ", сподели Василев. Той напомни на депутатите от Демократична България, че по тематиката правораздаване са си разрешили да обвинят Има Такъв Народ, че не желаят закриване на спецсъда и промяна на основния прокурор, само че след това Василев като поклон го направил персонално в правна комисия.

" Вие се пробвате да ни причислите към Движение за права и свободи с политическа полза, ще останете изолирани, загубихте член в наше лице, безапелационен бе той.

Извод от тези реплики направиха от Движение за права и свободи, които чули от трибуната на Народното самопризнание, че се закриват съдилища в услуга на Христо Иванов.

Христо Иванов подари на Радостин Василев книги, издадени от Пеевски , " в които вложил милиони ". Николай Хаджигенов от ИСБНИ заявява, че ще поддържат комисията за Буджака.

Думата взе Йордан Цонев , започвайки с разбор на дълбоката страна, посочена от Христо Иванов. Промените са от 1997 година, когато приказваме за дълбоката страна, цяла Европа приказва, че това са структури на страната, знам, тъй като една част от Съюз на демократичните сили бе сатанизирана от друга част от Съюз на демократичните сили, от Иво Прокопиев, кръгът " агнешки главички " и Неправителствени организации, дълбока страна със структурите на Сорос . По думите на Цонев, едно от последните решения на Евдокия Манева е да извади тъкмо Буджака от предпазените територии и да го пусне на олигарси. Пеевски, Цонев и Доган ги няма, само че има други - има министри от Съюз на демократичните сили и Прокопиев е там ", сподели той и добави: " И тъй като говорите и за фасадна народна власт - когато не участваш в избори, не участваш в демократичния развой , не отиваш с лицето си пред гласоподавателя, когато стоиш откъм гърба и създаваш ГМО политически структури, ГМО продуктът стартира тогава, с разцепването на Съюз на демократичните сили и облечени в бяло и го споделям като човек, взел участие, измежду пострадалите и съм имал диалог и с тези хора, и са ми го признавали. Ние сме част от концепцията Съюз на демократичните сили долу и присъединяване в приватизацията, аз ли не знам по какъв начин участваха в приватизацията , а вървят от медия в медия и ги гледат като божества и те описват по какъв начин се грижат за бизнес климата. Кой ще повярва, само че ние " имаме вяра ", тъй като ги познаваме добре. "

Той се върна на комисията: " Като казахте Буджака, настоящето ви държание по отношение на кабинета - в този момент Иван Кръстев, Прокопиев и още едно лице на Буджака там е измислена мантрата, предизвестих ви от Има Такъв Народ, че вие ще бъдете жертва. Защото там се роди мантрата, че вие сте нещо с нас и стартира да се извършва идната седмица. Опорките ги дрънча от преди Пеевски да се появи на бял свят, Костов да е жив и здрав му приказвам, че в случай че се води по акъла на тази групичка, в това число ръководителя на Народно събрание и други хора, със Съюз на демократичните сили ще бъде свършено, по този начин и стана, аз персонално го приказвам от 25 г . ".

Движение за права и свободи съобщи, че ще се бори против модела на задкулисието на Иво Прокопиев и кръга " Капитал ".

На Движение за права и свободи не може да давате ум какъв принос има за демокрацията, а вашите ръководители бяха ръководители в тази тоталитарна страна. Децата носят отговорност за постъпките на родителите си, само че в случай че не вършат като тях, най-малко 10 индивида има от видни комунистически семейства, вие ни учите на народна власт, лустрация, прощавайте, само че това е висша безочливост, да учите Движение за права и свободи какъв принос за демокрацията има, когато Доган има златен орден от конгреса на Съединени американски щати - за приноса му за участието в НАТО и мирния преход на България . Ще не преставам да бъда неуместен и всякога да ви бъда бодилче в петата ", закани се Цонев.

Христо Иванов предложи да си оправи паметта за родителите.
 Комисия нищи
Комисия нищи " Росенец " - правосъден анклав ли е или точка на изкривяване

193 депутати гласоподаваха " за ", Христо Иванов не влиза в комисията

Зад диванчето на вашия водач се вижда Доган с розите - сподели от своя страна Антоанета Цонева от " Демократична България ".

Филип Станев отговори по сценаристки: Нека да живее българският парламент, да създадем тази комисия, има какво да се проверява, не да играем на филм " Теории на конспирацията ", тъй като вие не сте Джулия Робъртс, макар че имате обвързаност към джендърството. Не вкарвайте Има Такъв Народ във вашите разногласия, ние измислихме поговорката чисто нова - " Когато две магарета си мерят буджаците, не принуждавай сред тях ".

Цонев отвърна, че не става дума за мерене, а за търсене на корените на дълбоката страна.

Той сподели, че кабинет на Има Такъв Народ няма да мине в никакъв случай, тъй като в него за първи път от хората на Прокопиев няма нито един министър.

Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи пък зададе дневния ред на комисията - да се каже с какви претекстове са били сменени парцелите, нанесени ли са вреди, кой носи отговорност, публицистите Любо Николов, Михаил Заимов от " Капитал " имат ли къщи там, правилно ли е, че Подробен устройствен план са били утвърдени без пътеки, също дали има изтичане на фекални води от къщата на Прокопиев непосредствено към залива и плажа и дали застрояването на Колкита, за което има следствие, съответствува с мандата на министър, който се отдръпва.

След разногласието краткотрайната комисия за Буджака бе гласувана единомислещо с 202 гласа " за " . За ръководител бе препоръчан и определен Джевдет Чакъров, зам.-председател Любен Дилов - наследник, членовете Младен Шишков от ГЕРБ, Тошко Йорданов, Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, Агнеска Нейчева, Тодор Байчев от Българска социалистическа партия, Демократична България - Димитър Найденов, Калоян Янков, Меглена Кунчева, Живко Табаков - ИСБНИ и Севим Али от Движение за права и свободи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР