Близо дузина изтребители Ф-22 стелт от американските ВВС са разположени

...
Близо дузина изтребители Ф-22 стелт от американските ВВС са разположени
Коментари Харесай

Допълнителни US изтребители са изпратени в Персийския залив заради напрежението с Иран

Близо дузина изтребители Ф-22 " стелт " от американските Военновъздушни сили са ситуирани в Катар на Персийския залив - част от подкрепленията, които Централното командване на Съединени американски щати изиска през май в отговор на нарасналата съгласно него иранска опасност против американските сили в региона, предават Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Сентком заяви през вчерашния ден, че изтребителите Ф-22 " Раптър " са пристигнали в авиобазата Ал Удейд, " с цел да пазят американските сили и ползи ", и помести на уеб страницата си фотоси на няколко от самолетите, пристигнали в четвъртък, наблягайки, че Ф-22 за първи път се разполагат в Ал Удейд, център на американските въздушни интервенции в Близкия изток.

Изтребителите Ф-22, които носят ракети " въздух-въздух " и могат да извършват също офанзиви по наземни цели, преди бяха ситуирани в авиобазата Ал Дафра в Обединените арабски емирства, където бяха употребявани предходната година за въздушна поддръжка на американски и партньорски сили в Сирия, напомня АП.

Четири стратегически бомбардировача бяха ситуирани в Ал Удейд дни преди известието на 5 май на Белия дом за изпращането в района на военноморска група отпред със самолетоносача " Ейбрахам Линкълн " в отговор на " притеснителните и ескалиращи индикации и предизвестия " и като " обръщение към иранския режим, че всяка офанзива против ползи на Съединени американски щати или на техните саюзници ще бъдат посрещнати с безмилостна мощ ".

По искане на ген. Франк Макензи, командира на Сентком, спомагателни зенитни ракети " Пейтриът " също бяха изпратени в района на Залива през последните седмици, добавя АП. Той получава и спомагателни самолети за наблюдаване и събиране на разследваща информация за възстановяване на способността на американските сили да следи за евентуални ирански закани против корабоплаването в района на Залива. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР