Близо до превърналото се в митично село Чернобаевка в Украйна

...
Близо до превърналото се в митично село Чернобаевка в Украйна
Коментари Харесай

Буряти и чеченци се избиха, кадировците само се криели отзад и се снимали в TikTok |

Близо до трансформиралото се в митично село Чернобаевка в Украйна се е разразила същинска минивойна между войници от Бурятия и Чечня, които сякаш са бойни приятели в армията на Путин.

" Освободителите " от двете самостоятелни републики почнали да се стрелят между тях, като в " приятелския огън " са се присъединили повече от 100 бойци. За любопитния инцидент съобщават от Главно разследващо ръководство на Министерството на защитата в Украйна.

Има починали и ранени, само че какъв брой тъкмо са те, не е ясно.

Инцидентът е станал тази нощ в окупираното село Киселевка от Херсонска област. Престрелката сред военните на Руската федерация от чеченска и бурятска народност е включвала по повече от 50 участници от всяка от двете страни.

Причината за междуетническия спор е била в нежеланието на бурятите да поведат нахлуване против украинските позиции. Те се разбунтували, че ги третират като втора употреба хора за разлика от чеченците и че постоянно ги пращат тях напред, до момента в който кадировците въобще не припарвали до фронтовата линия. Винаги и единствено те оставали в тила и действали  извънредно като „ защитни отряди “.

Бурятите се разгневили, че постоянно те са пушечното месо, а брадатите следовници на Рамзан Кадиров единствено се снимали за клипчета в TikTok.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР