Близо до морето е бил заловен двойният убиец Чавдар, застрелял

...
Близо до морето е бил заловен двойният убиец Чавдар, застрелял
Коментари Харесай

Двойната екзекуция: Ученичката и мъжът убити през 2 часа

Близо до морето е бил хванат двойният палач Чавдар, прострелял двама души в София. Той е бил открит по горещи следи и задържан до Айтос. Мъжът има висящо дело за ликвидиране по несъобразителност, заяви " 24 часа ".

Делото е било заведено предходната година. Софийската районна прокуратура е желала непрекъснат арест, само че съдът го е пуснал с подписка. След това от държавното обвиняване не са протестирали случая. 

34-годишният мъж, който е престъпно проявен за сходно закононарушение, умъртвил през два часа момичето, на 18 година, и мъж на 32 година Тялото на ученичката хвърлил край с. Лозен, а трупът на мъжа край Горубляне.

След като бил хванат, той направил признания пред криминалистите. Пистолетът, с който двамата са убити, също е бил открит. Той е противозаконен.

По информация на bTV причинителят е имал връзка с момичето, само че се е познавал и с мъжа. Той е упрекнат за убийствата, оповестиха от Софийската градска прокуратура.

Ето и цялото им известие:

Софийска градска прокуратура управлява следствие за осъществено двойно ликвидиране. Досъдебното произвеждане е формирано при положение на необходимост на 04.08.2023 година от проверяващ служител на реда при Столична дирекция на вътрешните работи. Разследването се организира за ликвидиране на повече от едно лице, осъществено на 03.08.2023 година в землището на с. Лозен, Столична община – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 4 по отношение на член 115 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

До сегашния миг са осъществени оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване, освидетелстване на разположение, разпитани са очевидци. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се допуска, че с него са осъществени убийствата. На базата на събраните доказателства и извършените оперативни мероприятия от Столична дирекция на вътрешните работи и ГДНП е арестувано лице от мъжки пол, за което се допуска, че е причинител на закононарушението.

Разследващи служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи не престават да правят неотложни дейности по следствието под управлението на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП), с цел да се обезпечат и съберат значими доказателства. Предстои отчет на материалите по следствието на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвинен и постановяване на мярка за процесуална насила – задържане до 72 часа.

На 06.08.2023 година в постройката на Съдебната палата в град София, бул. " Витоша “ № 2, ще бъде даден брифинг, на който ще бъде предоставена повече информация по случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР