Близо до Лисичанск руските военни са обстрелвали територията на автогарата,

...
Близо до Лисичанск руските военни са обстрелвали територията на автогарата,
Коментари Харесай

Лисичанск: Руските войски унищожават всичко, до което достигнат

Близо до Лисичанск съветските военни са обстрелвали територията на автогарата, постройките на църквата " Свети Митрофановски " и църквата " Света Великомъченица Варвара ", както и едно дружество, пространствата на гранична защита и административна постройка, съобщи news.bg.

Това оповестява ръководителят на регионалната администрация, Серхий Гайдай, който удостоверява и продължаващите опити на съветските военни да блокират Лисичанск от юг. " Същевременно унищожават всичко, до което доближава тяхната артилерия и ракетни установки ", твърди той.

Припомняме, предходната седмица украинските войски получиха заповед да се изтеглят от Северодонецк - градът, който беше съществена цел на съветската атака в продължение на седмици. Според информацията Северодонецк е към този момент изцяло опустошен.

Артилерийският обстрел към Славянск, Авдеевка, Маринка, Райгородка и Рай-Александровка в Донецка област продължава. Руските военни са нанесли ракетни удари по Николаевка и Костянтиновка. Регионът остава без газ и отчасти без вода и електричество. При обстрела на Николаевска област, при което има жертви и ранени.

Според отчета на украинския общоприет щаб край Верхнекаменка съветските войски са били принудени да правят отстъпка.

Освен ракетния удар по Одеска област благодарение на стратегически самолети Ту-22М, с ракети е бил обстрелван и Сумският район. Повредени са жилищни здания, плантация и водна кула. Един човек е погубен, а различен е ранен.

През нощта съветските военни нанесоха удари в Киевски и Шевченковски регион на Харков, Чугуевски и Харковски регион.

Генералният щаб и през днешния ден показва, че съгласно наличната информация беларуското управление продължава да оказва военна поддръжка на Русия, по-специално за Белгородска област е изпратена още една пратка с муниции с 20 тира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР