Близо до кибуц Реим, Израел — В шубраците на Южен

...
Близо до кибуц Реим, Израел — В шубраците на Южен
Коментари Харесай

Мястото на клането на израелския музикален фестивал пази шокиращи останки от ужасяващата атака

Близо до кибуц Реим, Израел — В шубраците на Южен Израел са разпръснати следствията от танцово празненство, трансформирало се в кърваво кръвопролитие.

Хиляди хора се събраха за фестивала на транс музиката Supernova, на към три благи от границата с линията Газа, когато в ранните утринни часове на 7 октомври, след нощ на танци в пустинята Негев покрай кибуца Реим, въоръжени мъже от Хамас дойдоха с мисълта за ликвидиране.

Докато купонджиите бягаха да избавят живота си, те бяха посечени. Израелски публични лица споделиха, че минимум 260 души са били убити при клането, а други са били пленени, с цел да бъдат държани като заложници.

Били са заклани. Няколко дни по-късно матраци, палатки и одеяла към момента остават, дружно с облекла, храна и даже тоалетни такъми.

CBS News беседва с някои мъже, които се върнаха да вземат движимостите си в четвъртък. Беше пъкъл, споделиха те.

„ Твърде доста е да се приказва за това, прекалено много е “, сподели един от тях, до момента в който бързо се отдалечаваха.

Мотор, принадлежащ на един от бойците, също остава, дружно с вонята на гибел. Израелските военни също съзнателно са оставили мъртвото тяло на въстаник на мястото на клането.

Войници на Израелските отбранителни сили остават на мястото на фестивала, с цел да охраняват региона при положение на ново нахлуване и да почистят касапницата.

Докато CBS News беше на мястото, няколко проехтяха изстрели и на екипите на CBS News беше казано да се прикрият. След няколкоминутно комплициране бойци наобиколиха мъж и го заведоха за разпит.

" Имаше човек, който беше задържан ", сподели лейтенант Маша Майкелсън, представител на IDF, пред CBS News. „ Той имаше нож, всичко е под надзор, по тази причина имаме сили тук, които ни охраняват. “

Има опасения, че екстремисти към момента може да се крият в Израел.

„ Там има висока степен на паника с причина; 260 души бяха избити тук преди по-малко от седмица “, сподели Майкелсън. „ И по тази причина силите са тук, с цел да се уверят, че е безвредно да се върнем тук. “

Броят на починалите от нападението на Хамас над Израел надвиши границата от 1200, с най-малко още 2800 ранени.

Ответните удари на Израел са довели до гибелта на минимум 1537 души в Газа, съгласно Министерството на здравеопазването на Газа.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР