Близо до фронта, Бахмут е подложен на ежедневен обстрел с

...
Близо до фронта, Бахмут е подложен на ежедневен обстрел с
Коментари Харесай

Тежките битки за ключовия Бахмут продължават

Близо до фронта, Бахмут е подложен на всекидневен обстрел с съветски бомби. Завладяването на източния град се трансформира в приоритет на Москва при нахлуването ѝ в Украйна. Битките сред съветската и украинската войска се водят там от няколко месеца. Животът на жителите е сложен, тъй като липсва електричество и вода. Хората са подвластни от филантропична помощ, с цел да оцеляват. 

Битката за Бахмут ще дефинира по-нататъшното развиване на войната в Украйна, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. В началото на седмицата той отиде там, с цел да стимулира цивилните и бойците.

Руската войска се пробва да превземе Бахмут от месеци. Повечето от 70 000-те поданици са евакуирани, само че има и такива, които са останали и се пробват да оцелеят в отчасти блокираното населено място, което е подложено на непрестанен обстрел и опустошения. В Бахмут постоянно се доставя филантропична помощ.

 
Държим се... оцеляваме, а те стрелят от двете страни. Няма вода, няма газ, няма вода. Получаваме филантропична помощ. Нямам непрекъсната работа, просто работя всекидневно като коригирам счупени прозорци да вземем за пример. Но ние се държим, не желаеме да напуснем града си, тъй като това е нашата земя.
гражданин на Бахмут

Киев твърди, че съветските войски понасят големи загуби, пробвайки се да пробият отбраната на Бахмут начело. Според Москва, градът е на път да падне. Западните анализатори настояват, че завладяването на Бахмут ще разреши на съветските сили да стартират нахлуване в тези региони на Донбас, които остават под контрола на украинските въоръжени сили.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР