Близо десет месеца са били необходими на полицаите от полицейския

...
Близо десет месеца са били необходими на полицаите от полицейския
Коментари Харесай

В Крит задържаха българин, обрал вила на бивш кмет и хотелски магнат

Близо 10 месеца са били нужни на служителите на реда от полицейския сектор в Херсонисос, с цел да арестуват 42-годишен българин като един от четиримата причинители, които са проникнали в къщата на известния хотелиер и някогашен кмет на Малия Никифорос Ламбринос. Обирът е бил осъществен в региона на Сталис на остров Крит.

Това заяви " Та Неа ", представени от Факти.бг.

Решаващите находки, открити от служителите на реда при огледа на местопроизшествието, са това, което е " изгорило " грабителите, като наред с другото се е подчертало върху няколко угарки от цигари, които те са изпушили, до момента в който са чакали през нощта, с цел да създадат огромния " рейд " в дома на тричленното семейство.

Според известията управляващите съвсем незабавно са разпознали колата на 42-годишния българин - дребен лек автомобил, който е бил сниман от охранителна камера в Сталис да завива към Ираклион към 10 минути откакто крадците са напуснали къщата на фамилията. В 4 часа сутринта по пътя няма доста транспортни средства.

В рамките на предварителното следствие те откриват самоличността на водача и виждат, че той е 42-годишен българин, който живее в Ираклион. Справка в полицейските активи посочила, че грабителят е от дълги години в Гърция.

Българинът няма директна връзка с региона на Сталис, само че там живеят негови родственици.

Той обаче работи в дружество, обвързвано с кетъринга на хотела. От друга страна, той има богата престъпна история, в която е прониквал в хотелски стаи даже когато жителите са били вътре. Според полицейски източници той не е имал никакви скрупули за това.

Източници на медията описват, че полицията не е желала да рискува да извърши арест единствено с видеозапис на автомобила на 42-годишния обвинен и по тази причина търпеливо е изчакала резултатите от ДНК експертизата на угарките от цигари, които са били открити да лежат извън на къщата, където причинителите са чакали да намерят подобаващия миг, с цел да " обхванат ".

Те били угарки от три разнообразни марки цигари и били " пресни ". По тях е открита ДНК на 42-годишния българин.

Във вътрешността на къщата към момента имало доста явен отпечатък от обувка, защото тя била намокрена с алена пръст и следата била доста чиста.

Извършителите изчакали дълго време осветлението в къщата да бъде загасено, само че това в спалнята на дъщерята по този начин и не изгасвало. Затова решили да влязат и да не отсрочват повече, вследствие на което фамилията и крадците се изправили лице в лице. Нападателите употребявали закани и ножове, с цел да вземат парите и скъпоценностите от къщата.

Когато резултатите от ДНК експертизата били подготвени, служителите на реда незабавно привели в деяние проекта за ареста на 42-годишния българин. На разсъмване в понеделник, щом излязъл от вкъщи си в Ираклион, с цел да се качи в колата си и да отиде на работа, екип от силите на реда от Херсонисос му поставил белезници.

Задържаният българин е в ареста и чака делото си.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР