Близо денонощие Паничерево е под карантина. За хората с постоянен

...
Близо денонощие Паничерево е под карантина. За хората с постоянен
Коментари Харесай

Няма опити за нарушения на карантината в село Паничерево

Близо денонощие Паничерево е под карантина. За хората с непрекъснат или сегашен адрес в селото остават по-малко от 3 часа да се приберат. Срокът им изтича в 20 часа довечера.

Жандармерия и полиция затвориха гурковското село Паничерево в среднощ. След първичния стрес от въведените ограничения, нощта, съгласно кмета на селото - Атанас Грамтиков, минала умерено. Сутринта обаче въпроси не липсваха. В селото аптека няма.

„ Ще идва служебна кола, която ще взема от пункта рецептите и здравните книжки на жителите, ще вървят до аптеката и ще им купуват медикаменти “, изясни кметът на община Гурково Мариян Цанев.

В селото живеят близо 2000 души. Има и хора на хемодиализа и на химиотерапия:

„ С позволение на РЗИ, допускам, с документ, след стерилизация ще могат да изоставен обитаемото място за да се обслужат медицински “, сподели кметът на Паничерево Атанас Граматиков.

Следващите 14 дни хората ще могат да излизат от домовете си единствено, с цел да си купят хранителни артикули, медикаменти или в случай че имат потребност от здравна помощ.

Линейка ще дава 24-часови наряди. Организацията за доставяне със артикули от първа нужда, също е налична, споделя управата на общината.
Карантинираното село Паничерово е без аптека Местните поданици имат време до 20 ч. през днешния ден да се приберат, по-късно няма да бъдат допускани
„ Ще идват компаниите тук на пункта, който е пропускателният, притежателите на магазини ще идват също до бариерата и ще си получават питателните артикули “, изясни Мариян Цанев.

Две седмици локалните няма да могат да напущат Паничерево.

Според ръководителя на оперативния щаб бягството на пациент с COVID-19 демонстрира, че би трябвало да се създадат заключения за по-сериозни ограничения за охраняването на тези лица.

" А другояче за храни - в случай че има проблем с доставка на продоволствия ще бъде, то не не разрешава влизането на коли с хранителни артикули, това беше проиграно към този момент в Банско ", сподели ген.-майор Мутафчийски.

Към момента, въведената мярка се извършва и опити за нарушавания на карантината в селото няма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР