Близо четвърт милиард лева загуби е натрупала Топлофикация София за

...
Близо четвърт милиард лева загуби е натрупала Топлофикация София за
Коментари Харесай

"Топлофикация" е изгубила четвърт милиард лева за 5 години

Близо четвърт милиард лв. загуби е натрупала " Топлофикация " София за последните 5 години. Това стана ясно по време на днешното съвещание на парламентарната комисия по проверка.

Изпълнителният шеф на сдружението и столичният кмет Йорданка Фандъкова не се явиха на чуването пред депутатите.

Данните от последните 5 години демонстрират, че " Топлофикация София ", която обезпечава отоплението на 405 000 семейства в столицата, работи на загуба.

" Общо за тези 5 години насъбраната загуба е в размер на 245 млн. лв.. Тази година обаче " Топлофикация " ще счупи личния си връх за осъществена загуба, защото за първото полугодие до 30 юни загубата на сдружението е 92 млн. лв. ", съобщи Мая Манолова от ИБГНИ.

По думите на Манолова съществено ощетен е общественият интерес при покупката на квоти за въглеродни излъчвания и изплатени комисионни. Заради разлики с пазарните цени за един сезон сдружението е изгубило 20 млн. лв..

От Българска социалистическа партия дефинираха подписаната договорка като скандална.

" Даже и децата знаят, че комисионни се заплащат, когато медиаторът реализира цена по-добра от пазарната. Каква комисионна ще плащате на медиатор, който купува над пазарната цена. Тук е трябвало да има незабавни арести. Стоката на пазара коства 1 лева, те я купуват за 1.50 лева Изумително! ", сподели Румен Гечев.

" Цитирахте средствата, платени за публични медиатори, хубаво е да се има поради, че тези публични медиатори са дадени с позволение на СОС. Те не взимат такса от поробителите, те го вършат безплатно ", отговори Ивайло Епитропов, зам.-изп. шеф на " Топлофикация София ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР