Близо четири години след като НАП-Пловдив издаде данъчно-ревизионен акт на

...
Близо четири години след като НАП-Пловдив издаде данъчно-ревизионен акт на
Коментари Харесай

Върховният съд потвърди ревизионен акт за неплатени данъци на Бареков

Близо четири години откакто НАП-Пловдив издаде данъчно-ревизионен акт на някогашния водещ и изпълнителен шеф на ТВ7 и сегашен евродепутат от обединението Вътрешна македонска революционна организация - " България без цензура " Николай Бареков, Върховният административен съд (ВАС) дефинитивно го удостовери. Решението на магистратите е от 2 май и е дефинитивно - вижте цялостния текст тук.

През февруари 2015 година шефът на дирекция " Обжалване и данъчно-осигурителна процедура " – Пловдив, издава въпросния акт, с който открива спомагателни данъчни отговорности в общ размер на 26 011.80 лева главница и лихви в размер на 9401.33 лева за годините от 2008 до 2012, оповестява " Капитал " и напомня елементи от придвижването на проблема.

Николай Бареков апелира акта, само че Административен съд - Пловдив, го удостовери, след това Върховният административен съд (ВАС) анулира решението и върна делото за ново разглеждане. Съдът в Пловдив още веднъж удостовери акта на данъчните, Бареков отново апелира и по този начин се стигна до окончателното решение на Върховен административен съд. Част от тези отговорности (за 2008 година към 6 хиляди лева.) евентуално ще бъдат погасени по отминалост.

Основният спор по делото беше дали от Национална агенция за приходите са пресметнали разноските от служебните пътувания на Бареков, като съгласно него те са били сметнати неправилно като персонални. В отговор на това несъгласие съдът в Пловдив означи, че " огромна част от направените разноски съгласно банковите извлечения съставляват разноски за персонални потребности (покупки на първокласни артикули в разнообразни страни, градове, летища и магазини на разнообразни марки), които не би могло да бъдат приспаднати от начислените като разход суми за дневни и квартирни пари.

В последна сметка без значение от изискани документи за пътуванията в чужбина Бареков не е показал документи, установяващи осъществени разноски за пътувания в чужбина. Ревизията против Бареков стартира към следствието след банкрута на КТБ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР