Близо четири денонощия в извънработно време ще трябва да се

...
Близо четири денонощия в извънработно време ще трябва да се
Коментари Харесай

Нов закон може да се превърне в кошмар за военните

Близо четири денонощия в извънработно време ще би трябвало да се трудят военните. Това планува проектонаредба на МО. Според в този момент настоящите армейски правила, чиновниците под пагон не може да работят от горната страна повече от 60 часа в годината. Съгласно измененията в наредбата за разпределението на труда във войската обаче таванът скача на 90 часа.
Освен това оптималната дълготрайност на изключителните занятия без спирания скача от 20 на 40 часа. Часовете спомагателен труд на военните въпреки всичко ще бъдат обезщетени с понижаване на работното време в естествените дни, когато те са на работа, само че не и както в този момент с цели почивни дни. Промените на наредбата плануват и при нужда носене на наряди от над 24 часа.
Новите правила ще важат в това число за армейците, които са на работа в натовски структури в страната. За всички поизпотили се в допълнение бойци началникът на съответното формирование ще дефинира размера на паричния бонус, който те ще вземат над заплатите си за изключителния си труд.
На фона на множеството спомагателна работа за военните, парите им за храна ще бъдат увеличени също с промени в нормативните правила. Съгласно тях порционните ще скочат най-малко с една трета повече по отношение на настоящия им размер. Във въпросната напълно нова разпоредба написа, че месечният дял в армията не може да бъде под 120 лева Така спомагателните суми, които бойците получават главно за храна, се изравняват с тези за чиновниците на Министерство на вътрешните работи, а до наскоро бойците се подписваха под хонорари, към които се добавяха едвам 90 лева

Проверка на „ Монитор “ открила, че преди регламентирането на новия предел с разпоредба, тъкмо по 120 лева получавали бойците в някои поделения от към година насам. Освен тях униформените в армията са получавали на ръка и по към 100 лева в допълнение за храна. Причината е, че армията се лиши всеобщо от готвачите си, а и не във всяко военно формирование може да бъде доставяна гозба. Сумата обаче варира съгласно дадените наряди. Според авансово направените разбори пък нарастването в порциона на армейците коства на хазната към 13 млн. лева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР