Близо 9500 души от Врачанско са получили безплатни винетки през

...
Близо 9500 души от Врачанско са получили безплатни винетки през
Коментари Харесай

Близо 9500 души от Врачанско са получили безплатни винетки през 2020 г.

Близо 9500 души от Врачанско са получили безвъзмездни винетки през 2020 година, оповестиха от дирекция "Социално подкрепяне ".
За интервала са издадени 9446 броя, а отводи са получили 53-ма души.
През декември 2020 година безвъзмездни винетки са получили 84 индивида от региона.
Правоимащи за приемане на безвъзмездна електронна винетка, за един личен или съпружеска имуществена благосъстоятелност лек автомобил с размер на мотора до 2000 куб. см и мощ до 117.64 kW (160 к.с.), са хората с 50 и над 50 на 100 понижена продуктивност или тип и степен на увреждане и лица или фамилии, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не по-късно от 20-годишна възраст.
Лицата би трябвало да подадат заявление-декларация в дирекция "Социално подкрепяне " по сегашен адрес, като не се ползват документи. След това се прави служебна инспекция за съществуването на съображение за отпускане/отказ на винетния стикер.
Винетката важи за една година от датата на издаването й.
С цел облекчение на жителите при подаване на заявления-декларации, за разпределяне на безвъзмезден винетен стикер, е осъществена опция, заявките да се подават и по електронен път, посредством Системата за несъмнено електронно връчване, посредством лицензиран пощенски оператор или на e-mail: , прецизират от институцията.
Информация за издадена безвъзмездна годишна електронна винетка може да се получи на уеб страницата на АСП на следния линк:
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР