Близо 940 000 недекларирани щатски долара откриха митническите служители при

...
Близо 940 000 недекларирани щатски долара откриха митническите служители при
Коментари Харесай

Откриха близо 950 хил. долара, натъпкани в седалки

Близо 940 000 недекларирани щатски $ откриха митническите чиновници при инспекция на рейс, излизащ от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

Нарушението е разкрито в границите на взаимната интервенция сред органите на Агенция " Митници ", Групово дело " Борба с проведената престъпност ", Групово дело " Гранична полиция " и Национална организация за приходите за противопоставяне на контрабандата.

На 05.08.2024 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ идва рейс с турска регистрация. В транспортното средство, ръководено от турски жител, са пътували от Украйна през България за Турция 28 пасажери, оповестяват от Агенция Митници.

Всички те декларирали, че не придвижват парични средства, които да заявяват. По метода „ разбор на риска “ рейсът е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, при която са маркирани необикновени плътности в седалките на пасажерския салон.

При последвалия физически надзор, след разглобяване на четири от седалките, се открива, че сред дунапрена и дървеното дъно на седалките е инсталирана железна кутия, където са били укрити огромно количество банкноти - щатски долари.

Общата сума на откритата валута е 939 800 щатски $ с левова равноценност  1 676 170 лв.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР